Λίβανος: Γερμανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε drone

Λίβανος: Γερμανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε drone
epa11659925 The German navy frigate 'FGS Baden-Wurttemberg' arrives at Port Klang, on the outskirts of Kuala Lumpur, Malaysia, 15 October 2024. Germany's navy frigate 'FGS Baden-Wurttemberg' and the combat support ship 'FGS Frankfurt Am Main' arrived to make a port call in Port Klang from 15 to 18 October, after navigating the Pacific and Indian Oceans since June 2024. EPA/FAZRY ISMAIL

Κορβέτα του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, η οποία επιχειρούσε στο πλαίσιο της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL), κατέρριψε ένα drone έξω από τις ακτές της χώρας, σύμφωνα με ενημέρωση του Γερμανικού Υπουργείου Άμυνας στο πρακτορείο Reuters.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) είχε μεταδώσει πρώτο το συμβάν.

«Η κορβέτα κατέρριψε στη θάλασσα ένα αγνώστου ταυτότητας μη επανδρωμένο εναέριο όχημα σε μια ελεγχόμενη συντριβή», δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος είπε πως το γερμανικό πλοίο δεν υπέστη ζημιές ούτε κάποιο μέλος του πληρώματός του τραυματίστηκε.

Η κορβέτα Ludwigshafen am Rhein συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά της, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το dpa, που επικαλέστηκε από την πλευρά του εκπρόσωπο των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων της Bundeswehr, η κορβέτα απέκρουσε ένα drone το οποίο πλησίαζε στην περιοχή γύρω στις 7:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

Το συμβάν έλαβε χώρα περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του λιμανιού Νακούρα όπου βρίσκεται το αρχηγείο της UNIFIL.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx