Με αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη τα φετινά βραβεία Όσκαρ (video)

Με αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη τα φετινά βραβεία Όσκαρ (video)

Στο αφιέρωμα “In Memoriam”, ένα βίντεο με το οποίο οι διοργανωτές των βραβείων Όσκαρ τιμούν τα αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή, έγινε αναφορά στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Ουκρανικό επισκίασε την βράβευση έστω και να τελικώς δεν μίλησε με τηλεδιάσκεψη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς υπήρχαν σχετικές σκέψεις. Πάντως τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου.

Όμως η βράβευση σημαδεύτηκε από από το… χαστούκι που έδωσε ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ στο κωμικό Κρις Ροκ, έπειτα από ένα σχόλιο του τελευταίου για την σύζυγο του ηθοποιού που ο ίδιος εξέλαβε ως προσβλητικό! Αρκετοί χαρακτηρίζουν ήδη το περιστατικό ως μία από τις πιο κακές στιγμές στην ιστορία του θεσμού.

«Η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα», προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο κ. Σμιθ παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο, καθώς είχε προηγηθεί ένα άκομψο σχόλιο του Κρις Ροκ για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του, η οποία πάσχει από αλωπεκίαση. Ο Γουίλ Σμιθ κέρδισε εχθές το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το “King Richard”.

Ακολουθούν οι κυριότερες βραβεύσεις:

  • Καλύτερη Ταινία: CODA
  • Α’ Γυναικείος Ρόλος: Τζέσικα Τσαστέιν The Eyes of Tammy Faye
  • Α’ Ανδρικός ρόλος: Γουίλ Σμιθ King Richard
  • Καλύτερη Σκηνοθεσία: Τζέιν Κάμπιον Εξουσία του Σκύλου
  • Πρωτότυπο Σενάριο: Belfast.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι