Με μόνον μια προσπάθεια ο Τεντόγλου στον τελικό του μήκους

Με μόνον μια προσπάθεια ο Τεντόγλου στον τελικό του μήκους

Ο μέγας Μίλτος Τεντόγλου χρειάστηκε μία και μοναδική προσπάθεια για να προκριθεί στον τελικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πανέτοιμος να αφήσει το ονοματεπώνυμο του με ανεξίτηλα γράμματα στα Ολυμπιακά χρονικά.  Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του Τόκιο (2021) προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό του άλματος εις μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Παρίσι, καθώς στον προκριματικό χρειάσθηκε μόνο ένα άλμα στα οκτώ μέτρα και 32 εκατοστά, για να υπερβεί το όριο πρόκρισης, που ήταν 8.15μ.

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που ο Τεντόγλου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της ερχόμενης Τρίτης (6/8, 21:15), θα γίνει ο -μόλις- δεύτερος αθλητής στην Ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούϊς, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις (!) διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι