Με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του συναντάται για τέταρτη φορά ο Γεραπετρίτης

Με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του συναντάται για τέταρτη φορά ο Γεραπετρίτης
Am 23. Jänner 2024 traf Außenminister Alexander Schallenberg seinen Amtskollegen der palästinensischen Autonomiebehörde Riad al-Maliki am Rande des UN-Sicherheitsrates zum Nahen Osten in New York. Foto: © BMEIA/ Michael Gruber

Συνάντηση με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριάντ αλ Μαλίκι θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών, μετά το πέρας των οποίων οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο, ενώ η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας. Οι δύο ΥΠΕΞ έχουν ήδη συναντηθεί τρεις φορές από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.

Η πρώτη συνάντησή τους έγινε το Σεπτέμβρη στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η δεύτερη έγινε το Νοέμβριο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και, συγκεκριμένα, στη Ραμάλα και η τρίτη έλαβε χώρα στην Αθήνα, όταν επισκέφθηκε ο Ριάντ αλ Μαλίκι στις 24 Ιανουαρίου την Ελλάδα.

Ο Ριαντ αλ Μαλίκι είναι 68 ετών, και έχει γεννηθεί στη Βηθλεέμ. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στις ΗΠΑ και έγινε λέκτορας στο δημόσιο πανεπιστήμιο της Παλαιστίνης . Υπήρξε εκπρόσωπος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Του έχει απονεμηθεί το Ευρωπαϊκό Βραβείο Ειρήνης το 2000 στην Κοπεγχάγη και το Ιταλικό Βραβείο Ειρήνης (Lombardi) το 2005. Είναι συντονιστής του Αραβικού Προγράμματος για την Υποστήριξη και την Ανάπτυξη της Δημοκρατίας, το οποίο είναι μια συμμαχία δώδεκα φορέων. Είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Το διπλωματικό του διαβατήριο κατασχέθηκε από την ασφάλεια των συνόρων του Ισραήλ το 2021 με εντολή του Νετανιάχου, επειδή o Μαλίκι είχε απευθυνθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και είχε ζητήσει γνωμοδότηση για τις νομικές συνέπειες της κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι