Σε ύφεση η φωτιά στο Τρίλοφο – Στο 424 νοσοκομείο μεταφέρθηκε πυροσβέστης

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης - Μήνυμα 112 στους κατοίκους,

Σε ύφεση είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στο Τρίλοφο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα ήχησε το 112 σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι και ζητήθηκε από τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στο σημείο έσπευσαν 34 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Στη βελτίωση της εικόνας συνετέλεσε ότι κόπασαν οι άνεμοι, αλλά και ενισχύθηκαν τα μέσα πυρόσβεσης.

Ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί προληπτικά στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσίασε.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την πυροσβεστική «η πυρκαγιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, η 3η κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή, εκδηλώθηκε σε μεικτή ζώνη με υψηλή επικινδυνότητα, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κατοικίες και έλαβε γρήγορα διαστάσεις» και «γι’ αυτό εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου να ενημερωθούν για την πυρκαγιά οι κάτοικοι της περιοχής». «Η πυρκαγιά έφτασε κοντά σε σπίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε ζημιές. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες», αναφέρεται.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι