Μεγάλος πολεμικός στόλος (για τις NAVTEX;) στην Καλλίπολη

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Αυξημένη κινητικότητα καταγράφεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, καθώς πληροφορίες θέλουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στον νομό να έχουν τεθεί σε επιφυλακή τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες. Η επαγρύπνηση των ελληνικών δυνάμεων οφείλεται στο μεγάλο αριθμό πολεμικών πλοίων που συγκεντρώνονται στη χερσόνησο της Καλλίπολης και που θεωρητικά θα λάβουν μέρος σε άσκηση στα ανατολικά της Ίβρου.

Το σημείο συγκέντρωσης βρίσκεται περίπου 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης και στα βόρεια της χερσονήσου της Καλλίπολης.

Μολονότι η γειτονική χώρα είθισται να πραγματοποιεί ασκήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή σε ετήσια και άλλοτε εξαμηνιαία βάση,  ο όγκος του τουρκικού στόλου υπό την παρουσα συγκυρία, δεν αντιμετωπίζεται αυτή τη φορά ως ρουτίνα. Υπάρχει και το σενάριο ότι ένα θερμό επεισόδιο θα μπορούσε να λάβει χώρα για αντιπερισπασμό στο βορειοανατολικό Αιγαίο και όχι στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι