Μείον δύο σκιτσογράφοι στη Monde μετά τη λογοκρισία της τέχνης τους

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Μετά από 50 χρόνια συνεργασίας αποχώρησε από την γαλλική εφημερίδα Le Monde και ο γνωστός στους Γάλλους κυρίως, αλλά και διεθνούς κύρους, σκιτσογράφος Jean Plantureux. O ίδιος διέψευσε ότι παραιτείται για τη λογοκρισία σε βάρος συναδέλφου του, εντούτοις το σχετικό επεισόδιο είχε λάβει χώρα μόλις δύο ημέρες πριν.

Συγκεκριμένα ο σκιτσογράφος Xavier Gorce είχε αναρτήσει στις 19 Ιανουαρίου ένα σκίτσο για το οποίο η Monde (μετά από αντιδράσεις στα λεγόμενα κοινωνικά δίκτυα) απολογήθηκε και είπε ότι δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευθεί. Ο Gorce παραιτήθηκε και μια μέρα μετά ανήγγειλε την παραίτησή του και ο 70χρονος Jean Plantureux.

Το σκίτσο έδειχνε δυο πιγκουίνους ο ένας εκ των οποίων (ο μικρότερος) ρωτούσε: “Αν με κακοποιήσει ο υιοθετημένος αδελφός της διεμφυλικής συντρόφου του πατέρα μου, η οποία έγινε η μητέρα μου, είναι αιμομιξία;” (Είχε δημοσιευθεί με βάση την εκεί επικαιρότητα, καθώς ένας γνωστός πολιτικός σχολιαστής, ο Olivier Duhamel, καταγγέλθηκε από την θετή κόρη του ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τον δίδυμο αδελφό της πριν από 30 χρόνια – Ο αναλυτής είπε ότι ήταν μια ψευδής καταγγελία και προσωπική επίθεση εις βάρος του. Πάντως τα γαλλικά social media άρχισαν ένα #MeTooInceste ακαριαία για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση)

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι