Mειώνεται κι άλλο η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Mειώνεται και άλλο η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Μεταβολή του πολιτικού σκηνικού εμφανίζει μια νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για λογαριασμό της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, που δείχνει νέο κλείσιμο της ψαλίδας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Πιο συγκεκριμένα, το ΚΙΝΑΛ αυξάνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει αξιοσημείωτες απώλειες,

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα εμφανίζεται η ΝΔ με ποσοστό 33% και προηγείται με 13,8 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 19,2%. Τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη είναι το ΚΙΝΑΛ με 15,2%, από το 9% που βρισκόταν τον προηγούμενο μήνα. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,1%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 11,2%, ενώ 1,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν άκυρο/λευκό. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος με 52,1% και δεύτερος εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 46,4%. Τρίτος είναι γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 31,8% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 30,2%. Πέμπτος ακολουθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης με 19,1% κι έκτος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 14,9%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι