Μειώθηκαν οι θάνατοι από Covid και από γρίπη

Γιορτινή εκτόξευση των ιών του αναπνευστικού και της... κοκαΐνης στα λύματα της Αττικής,

Οι οικογενειακές γιορτές αύξησαν τους θανάτους από βαριές λοιμώξεις κατά το προηγούμενο διάστημα, αλλά τώρα που ο συγχρωτισμός μειώθηκε, ενώ παράλληλα βελτιώθηκε και ο καιρός, παρουσιάζεται βελτίωση σε όλους τους δείκτες.

Εξαίρεση αποτελούν στην γενικά βελτιωμένη εικόνα, τα κρούσματα πυογόνου στρεπτόκοκκου που έχουν θέσει σε επιφυλακή τους παιδίατρους αλλά και τους γονείς, καθώς και μερικά κρούσματα ιλαράς που επισης θορυβούν τις αρχές.

Στην σημερινή του έκθεση ο ΕΟΔΥ για τις αναπνευστικές λοιμώξεις κατά το επταήμερο από 29/1 έως 4/2 αναφέρει 32 θανάτους, έναντι 65 κατά το αμέσως προηγούμενο επταήμερο και 95 στα μέσα Ιανουαρίου. Αναφέρει επίσης τρεις θανάτους από γρίπη, έναντι πέντε κατά το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Μεγάλη μείωση καταγράφεται και στους ασθενείς που χρειάσθηκαν διασωλήνωση -μόλις δύο έναντι 29 την προηγούμενη εβδομάδα. Παραμένουν διασωληνωμένα 45 άτομα. Παράλληλα μειώθηκαν σχεδόν στο μισό οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για Covid, καθώς έγιναν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 439, ενώ είχαν φθάσει τις προηγούμενες εβδομάδες τις 1.057.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι