Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης αναμένει το Ισραήλ για να απαντήσει στην πρόταση εκεχειρίας

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης αναμένει το Ισραήλ για να απαντήσει στην πρόταση εκεχειρίας
epa10945801 Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a press conference in The Kirya military base in Tel Aviv, Israel, 28 October 2023. EPA/ABIR SULTAN / POOL

«Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης» θα περιμένει το Ισραήλ για να απαντήσει στη Χαμάς σε μια πρόταση εκεχειρίας που συζητείται στο Κάιρο, προτού λάβει απόφαση να στείλει αντιπροσωπεία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, δήλωσε σήμερα ένας Ισραηλινός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το Ισραήλ αποφάσισε να μην στείλει αντιπροσωπεία στο Κάιρο αμέσως» και «θα αποφασίσει όταν η Χαμάς δώσει την απάντησή της», σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί: «θα περιμένουμε μέχρι το βράδυ της Τετάρτης και μετά θα αποφασίσουμε», τόνισε.

Μετά από μια συνάντηση τη Δευτέρα στο Κάιρο, με την Αίγυπτο, το Κατάρ, δύο από τις μεσολαβήτριες χώρες, μια αντιπροσωπεία της Χαμάς επέστρεψε στη Ντόχα και αναμένεται να δώσει την απάντησή της «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στο παλαιστινιακό κίνημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι