Μικρή προσέλευση στη Χειμάρρα για τις εκλογές – Το πρόβλημα με τις ταυτότητες

Από τη Χιμάρα φαίνεται η Κωνσταντινούπολη... Κώστας Καραΐσκος

Επαναληπτικές δημοτικές εκλογές διεξήχθησαν σήμερα στην Χειμάρρα μετά την απόφαση των αλβανικών αρχών για καθαίρεση του φυλακισθέντα Φρέντη Μπελέρη. Ομως το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων δεν μπορεί να ψηφίσει, επειδή αιφνιδιαστικά απαιτήθηκε προ μηνός ανανέωση ταυτοτήτων και περίπου 6.000 ομογενείς δεν τις είχαν ανανεώσει. Στις περασμένες εκλογές το πρόβλημα είχε λυθεί με μια εγκύκλιο και είχαν ψηφίσει όλοι.

Ο Φρέντη Μπελέρης ζήτησε από την ομογένεια να στηρίξει για τη δημαρχία τον Πέτρο Γκικουρία , τον υποψήφιο της “Ομόνοιας”. Αντίπαλος του Γκικουρία είναι ο επίσης ομογενής Βαγγέλης Τάβος, πρώην Περιφερειάρχης Αυλώνα, ο οποίος έχει επιλεγεί ως υποψήφιος από την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας και τον οποίο στηρίζει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Οι κάλπες έκλεισαν και οι ψήφοι θα μεταφερθούν στο κεντρικό γήπεδο της Χειμάρρας όπου και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ο ευρωβουλευτής Φρέντη Μπελέρης που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές, για το θέμα των ταυτοτήτων ανήρτησε το εξής κείμενο:

«Δεν είναι το σφάλμα των ψηφοφόρων που δεν ανανέωσαν τις ταυτότητές τους. Ο χρόνος ήταν εξαιρετικά περιορισμένος, καθώς στις 5 Ιουλίου εκδόθηκε το διάταγμα για τις εκλογές, Παρασκευή μετά τις 16:00. Ο χρόνος για τους ψηφοφόρους ήταν πολύ περιορισμένος για να ανανεώσουν τις ταυτότητες, όταν ακόμη και η ηλεκτρονική υπηρεσία e-Albania είχε περιορισμένη λειτουργία αυτή την περίοδο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι