Μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο – Παρατείνεται σε Ηράκλειο και Χανιά

Νέα μέτρα φέρνει η Όμικρον – Τί λένε οι ειδικοί για τους εμβολιασμένους, Όλγα Μαύρου

H κυβέρνηση, όπως δημοσιεύτηκε και σε ΦΕΚ, έκανε δεκτή την πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και θα τεθεί σε ισχύ μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο, ενώ παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά ως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού καλπάζουν στην Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα, ισχύουν τα εξής:

  • Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

  • Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης

Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία (υπό την έννοια των σημείων 15, 16 και 35 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50907/13.8.2021 (Β’ 3793) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Μόλις χθες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας χαρακτήρισε “κόκκινη” την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι η Κρήτη βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της πανδημίας από τις αρχές του Ιουλίου και χθες καταγράφηκαν 470 νέες λοιμώξεις συνολικά, εκ των οποίων οι 222 στο Ηράκλειο, 142 στα Χανιά, 86 στο Ρέθυμνο και 20 στον Άγιο Νικόλαο. Σε σταθερά υψηλά επίπεδα είναι εδώ και αρκετές ημέρες τα ημερήσια κρούσματα και στη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Λέσβο και τη Νάξο, με το ενδεχόμενο για τη λήψη περιοριστικών μέτρων να βρίσκεται στο τραπέζι των ειδικών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι