Μητσοτάκης: Τα δύο καλά νέα για την ελληνική οικονομία

Χίλια μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο - Το μήνυμα Μητσοτάκη για τα 4 όσκαρ του Poor Things

Στα “δύο καλά νέα για την οικονομία” αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη του κυριακάτικη ανάρτηση στο Facebook.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε αρχικά στη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Οίκο Standard and Poor’s ενώ στη συνέχεια έκανε μνεία στην υποβολή στην ΕΕ του 4ου αιτήματος πληρωμής, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Ξέρω καλά ότι ο πληθωρισμός ροκανίζει μέρος των εισοδημάτων και αυτή η καλή πορεία της οικονομίας δεν γίνεται αισθητή σε όλους. Πιστέψτε με όμως, είναι ακριβώς χάρη σε αυτήν που μπορούμε να κάνουμε τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ώστε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι άνοιξε η πλατφόρμα (στην ιστοσελίδα dypa.gov.gr) για τις αιτήσεις χορήγησης του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες: «Μία επέκταση της στήριξης της μητρότητας που την οφείλαμε και που πια έρχεται να διορθώσει μία αδικία, αφού πλέον δεν χωρίζουμε τις οικογένειες και τη μητρότητα σε διαφορετικές ταχύτητες.  Για πρώτη φορά λοιπόν ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες θα λάβουν, καθαρά στο χέρι -αφαιρώντας φόρους και εισφορές- περίπου 8.754 ευρώ για 9 μήνες, δηλαδή περίπου 1000 ευρώ το μήνα -δηλαδή, 6.354 καθαρός βασικός μισθός για 9 μήνες συν 2.400 το αυξημένο πια επίδομα γέννας για το πρώτο παιδί. Το ποσό ανεβαίνει στα 9.054 αν πρόκειται για δεύτερο παιδί, 9.354 για τρίτο, και 9.854 για το τέταρτο».

Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε και για το “Δικαίωμα στη Λήθη”, το οποίο θεσπίστηκε από την κυβέρνηση και αφορά τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο, με στόχο να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι