Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στη Θήβα

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Απανωτές σεισμικές δονήσεις μεγέθους μέχρι 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανησύχησαν τους κατοίκους της Θήνας. Το επίκεντρο εντοπίζεται 2 χλμ. ανατολικά της πόλης και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 5 χλμ.

Νωρίτερα, στις 15:06, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ απο το ίδιο επίκεντρο. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν προηγηθεί άλλες δύο σεισμικές δονήσεις μικρότερης έντασης και,συγκεκριμένα, 2,9 και 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Πέμπτη δόνηση (2,7 βαθμων) σημειωθηκε στις 15:36. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αττικής.

https://static1.emsc.eu/Images/EVID/100/1008/1008214/1008214.local.jpg

Ο σεισμολόγος και διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ Γεράσιμος Χουλιάρας εκτιμά ότι «πρόκειται για ασυνήθιστη δραστηριότητα, καθώς δεν έχουμε συχνά μικρού μεγέθους σεισμούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στη Θήβα. Εδώ και ένα χρόνο η ευρύτερη περιοχή της Θήβας έχει κάπως έντονη μικροσεισμική δραστηριότητα η οποία παρακολουθείτε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι