Μπάζει κόσμο απ’ το παράθυρο ο Τραμπ, λίγο πριν αποχωρήσει – Διορισμοί!

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε αρκετούς από τους στενότερους συμβούλους του στα διοικητικά συμβούλια δημόσιων θεσμών, ένδειξη πως όντως ετοιμάζεται για την αποχώρησή του από την προεδρία των ΗΠΑ, μολονότι επιμένει να αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ο απερχόμενος πρόεδρος, που θα πρέπει την 20ή Ιανουαρίου να παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν, τοποθέτησε έτσι τον πρώην πρεσβευτή της κυβέρνησής του στη Γερμανία, τον Ρίτσαρντ Γκρενέλ, που είναι επίσης ένας από τους παθιασμένους υπερασπιστές του στα τηλεοπτικά πλατό, στο διοικητικό συμβούλιο του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Ουάσινγκτον.

Η στενή συνεργάτιδά του Χόουπ Χιξ, πρώην μοντέλο που εργαζόταν ήδη στον Trump Organization προτού ενταχθεί στην πρώτη προεκλογική εκστρατεία του νεοϋορκέζου επιχειρηματία των ακινήτων το 2015, ενώ δεν ήταν παρά 26 ετών, διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Fulbright Foreign Scholarship, προγράμματος υποτροφιών μεγάλου κύρους για ξένους φοιτητές στις ΗΠΑ και αμερικανούς φοιτητές στο εξωτερικό. Η πολύ διακριτική εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ εντάσσεται στο Εθνικό Συμβούλιο Επιστημών της Εκπαίδευσης, συμβουλευτικό οργανισμό.

Σε ανακοίνωση Τύπου που αναγγέλλει πάνω από 40 διορισμούς, οι οποίοι προστέθηκαν σε άλλους παρόμοιους των τελευταίων εβδομάδων, ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε πως τοποθετεί επίσης την Παμ Μπόντι στο διοικητικό συμβούλιο του κέντρου τέχνης Τζον Φ. Κένεντι, στην Ουάσινγκτον. Η πρώην γενική εισαγγελέας της Φλόριντας ήταν μέλος της ομάδας των δικηγόρων που υπερασπίστηκε τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της δίκης του στη Γερουσία και, πιο πρόσφατα, ενεπλάκη στη μάχη στις δικαστικές αίθουσες με σκοπό την ανατροπή της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Παρά την αποτυχία σχεδόν όλων των προσφυγών του στη δικαιοσύνη, την επικύρωση των αποτελεσμάτων από όλες ανεξαιρέτως τις πολιτείες και την επισημοποίησή τους από το εκλεκτορικό σώμα, ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος εξακολουθεί να διατείνεται, χωρίς να παρουσιάζει την παραμικρή απόδειξη, πως κέρδισε τις εκλογές του Νοεμβρίου, συνεχίζοντας την — καταδικασμένη σε αποτυχία, σύμφωνα με πρακτικά όλους τους πολιτικούς παρατηρητές — προσπάθεια να ανατρέψει το αποτέλεσμα μέσω της δικαιοσύνης. Ο Τραμπ δεν έχει πει ξεκάθαρα ως τώρα εάν θα είναι παρών στην τελετή της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου την 20ή Ιανουαρίου. Έχει πάντως διαβεβαιώσει ότι θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο όταν τελειώσει η θητεία του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι