Επίθεση ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για ανάρτηση μειονοτικού του βουλευτή – Ανασκευάζει ο Μπαράν

Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης – Προφυλακιστέοι Μίχος και Σοφιανίδης

Η ΝΔ καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη να πάρει άμεσα θέση για την δημόσια ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, στην οποία αναγνωρίζει ως τουρκική τη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη. Προ λίγου ο βουλευτής ανασκεύασε την δήλωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας: «Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της “Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης” (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις “εκλογές” στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα “τουρκική” και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως “τουρκική”; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;».

Το ζήτημα αναδείχθηκε με ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου. Προ λίγου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε ανάρτηση στα social media με την οποία αποπειράται να ανασκευάζει την προηγούμενη δήλωση του, την οποία και κατέβασε από τα social media:

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι