Ομοβροντία αντιδράσεων για την δήλωση Κουτσούμπα περί “sugar daddies”

Ομοβροντία αντιδράσεων για την δήλωση Κουτσούμπα περί “sugar daddies”

Αντιδράσεις από την δήλωση του Γ.Γ. του ΚΚΕ.

Σκληρή επίθεση κατά του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, για «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση», εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, με αφορμή τοποθέτηση του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ρωμανός τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους “θα αναγκάζονται να αναζητούν sugar daddies με τα γνωστά ανταλλάγματα”. Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση. Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη».

«Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα», ήταν το αιχμηρό σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ για την αναφορά “sugar daddies” του γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην ομιλία του στην Βουλή. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον κ. Κουτσούμπα να ανακαλέσει.

«Πέφτουν τα προσωπεία», αναφέρει το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Με έκπληξη παρατηρήσαμε σήμερα Πέμπτη τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος να κάνει μια άνευ προηγούμενου σεξιστική δήλωση. Άραγε αυτή είναι η θέση και το επιχείρημα ενός αντιπολιτευτικού κόμματος απέναντι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων», αναρωτιούνται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σημειώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ πως οι γυναίκες σήμερα παλεύουν καθημερινά απέναντι σε μια πατριαρχική κοινωνία που δεν λέει να αλλάξει, γεμάτη έμφυλα στερεότυπα, μια κοινωνία βίας κι εξουσιαστικών συμπεριφορών απέναντι σε γυναίκες.

«Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι σεξιστικά σχόλια μέσα από το Κοινοβούλιο των υποτιθέμενων υπερασπιστών της ισότητας. Πέφτουν τα προσωπεία για ακόμα μια φορά μετά την καταψήφιση του ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο. Η ισότητα δεν είναι μια λέξη προς τέρψιν ψήφων, αλλά καθημερινός αγώνας και στάση ζωής», συμπληρώνουν στην Κουμουνδούρου.

Στο θέμα παρενέβη με τοποθέτησή της στις προσωπικές της σελίδες στα μέσα κοινωνική δικτύωσης και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά: «Έκπληξη και θλίψη προκαλούν οι σημερινές αναφορές του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, από το βήμα της Βουλής. Ο σεξισμός κι ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι