Νέα φωτιά στην Αχαΐα – Εντολή για εκκενώσεις χωριών (upd)

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Γορτυνία – "Δώρο θεού" η βροχή στην Εύβοια
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Νέα μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και πάλι στην Αχαΐα, στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας. Έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης χωριών και οικισμών. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μέλη εθελοντικών ομάδων, τέσσερα αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και δημοτικές υδροφόρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το patrastimes.g, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών της Ζήριας και της Άνω Ζήριας, ενώ κάτοικοι στο χωριό κάτω Ζήρια έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα. Στο σημείο έχει σπεύσει το ΕΚΑΒ. Νέα Εντολή εκκένωσης δόθηκε περίπου στις 17:30 από την Πυροσβεστική υπηρεσία, για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της παραλιακής κοινότητας του Λόγγου της Αιγιάλειας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Ζήρια και έχει επεκταθεί προς τις παραλιακές περιοχές. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εντολή, πρόκειται να απομακρυνθούν και οι ένοικοι ξενοδοχείου της περιοχής του Λόγγου.

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση του οικισμού Λόγγου Αχαΐας. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή να εκκενωθούν προληπτικά οι οικισμοί Λαμπίρι, Καμάρες και Ζήρια.

Εντολή εκκένωσης έχει δοθεί και για τα χωριά Λαμπίρι και Καμάρες έχει σταματήσει η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική καθώς και στην Ολυμπία Οδό στο συγκεκριμένο σημείο. Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους της Ζήριας και της Άνω Ζήριας που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους, επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα.

Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ηλικιωμένη γυναίκα που έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της πάνω από την εκκλησία της Ζήριας και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το σημείο. Επίσης πριν από λίγο δόθηκε εντολή για εκκένωση της κατασκήνωσης στου Λαμπίρι, ενώ απομακρύνθηκαν και λουόμενοι. Τα 110 παιδιά επιβιβάζονται σε δύο λεωφορεία και συνοδεία περιπολικών θα μεταφερθούν στην Πάτρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι