Νέα ντιρεκτίβα για τις “πονηριές” στο αρνητικό τεστ στον Προμαχώνα

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Νέα σχέδια περιορισμών για την είσοδο από τον Προμαχώνα έχουν καταρτιστεί, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, και ισχύουν από την Τετάρτη, 15η Ιουλίου και ώρα 00.01, μέχρι και την 29η Ιουλίου.

Οι διευκρινίσεις έχουν σκοπό να αποτρέψουν απόπειρες εξαπάτησης ή την προσκόμιση τεστ που δεν είναι αξιόπιστα. (Υπενθυμίζουμε ότι από την ερχόμενη Τρίτη δεν θα εισέρχεται κανείς τουρίστας ή αλλοδαπός εν γένει απο τον σταθμό του Προμαχώνα,  αν δεν προσκομίζει τεστ των τελευταίων 3 ημερών που να αναγράφει ότι ο εξετασθείς είναι αρνητικός στον ιό.)

Αναλυτικά η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Οι περιορισμοί δεν αφορούν σε Έλληνες πολίτες, διευκρινίζει η ΚΥΑ.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι