Νέα παράνομη Navtex κοντά στο Καστελλόριζο εκδίδει η Τουρκία

Νέα προκλητική Navtex από την Τουρκία

Συνεχίζει τις προκλητικές κινήσεις η Τουρκία. Αυτή τη φορά η γειτονική χώρα προχώρησε στην έκδοση μιας παράνομης Navtex στην περιοχή του Αιγαίου, και συγκεκριμένα κοντά στη Λέσβο. Σύμφωνα με αυτή, έχει δεσμευτεί έως και το τέλος του τρέχοντος μήνα μία περιοχή κοντά στο Καστελλόριζο. Η Navtex αφορά το ερευνητικό τουρκικό σκάφος Yunus.

Η επιλογή αυτή της Τουρκίας βασίζεται στην γνωστή λογική αμφισβήτησης από μεριάς της γείτονος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο συγκεκριμένο τμήμα του Αιγαίου πελάγους. Η Navtex δεσμεύει την περιοχή έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και αυτή τη στιγμή το Yunus πλέει νότια της Μυτιλήνης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι