Νέα παράταση ζητούν τα Σκόπια για να αλλάξουν το “Μακεδονία” στα προσωπικά έγγραφα

Νέα παράταση ζητούν τα Σκόπια για να αλλάξουν το “Μακεδονία” στα προσωπικά έγγραφα

Δεν πρόλαβαν μέσα σε πέντε χρόνια να αλλάξουν το “Μακεδονία” σε ταυτότητες και διαβατήρια, λέει ο Πεντάροφσκι

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Στέβο Πεντάροφσκι, προτείνει προς την κυβέρνηση της χώρας να παραταθεί, μέχρι τον Σεπτέμβριο, αντί για τον Φεβρουάριο, η προθεσμία για την αντικατάσταση των προσωπικών εγγράφων των πολιτών, καθώς αρκετοί δεν έχει κατορθώσει ακόμη να αντικαταστήσουν τα έγγραφά τους ώστε σε αυτά να αναγράφεται η νέα ονομασία του κράτους, -Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας-, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημειώνεται ότι στις 12 Φεβρουαρίου του 2024 συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και βάσει αυτής, οι πολίτες της χώρας θα έπρεπε να αλλάξουν σε ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες οδήγησης, ώστε να αναγράφεται το νέο όνομα του κράτους: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Ωστόσο, οι αρμόδιες Αρχές της χώρας υποστηρίζουν ότι λόγω έλλειψης υλικοτεχνικών υποδομών αδυνατούν να ανταποκριθούν στα μαζικά αιτήματα των πολιτών για αντικατάσταση των εγγράφων τους. Πολλοί πολίτες της χώρας περιμένουν ακόμη και μέρες στην ουρά τους τελευταίους μήνες μπροστά στα αστυνομικά τμήματα των Σκοπίων για να αλλάξουν τα προσωπικά τους έγγραφα, χωρίς να μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ο Στέβο Πεντάροφσκι, σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ανέφερε ότι αυτό που γίνεται είναι προσβλητικό για τους ίδιους τους πολίτες και είναι σκόπιμο να παρατείνει την προθεσμία για την όλη διαδικασία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι