Νεκροί από θερμοπληξία στην Κρήτη

Ζάκυνθος

Από θερμοπληξία, λόγω του καύσωνα, κατέληξαν σήμερα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη, δύο ηλικιωμένοι άνδρες, ηλικίας 78 και 81 ετών, καθώς και μια γυναίκα 81 ετών που διασωληνώθηκε, αλλά δεν επέζησε.

Δεν γνωρίζουμε εάν οι ηλικιωμένοι είχαν συγγενείς και αν ζούσαν μόνοι. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Μανώλη Ανδρεαδάκη οι ηλικιωμένοι διακομίσθηκαν με συμπτώματα θερμοπληξίας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, κατέληξαν. Η γυναίκα διασωληνώθηκε αλλά μετά από μιάμιση ώρα κατέληξε. Ο ένας από τους δύο άνδρες όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο είχε πλέον πυρετό 44 βαθμών Κελσίου και πέθανε αμέσως.

Τα περιστατικά θερμοπληξίας στην περιοχή ήταν πάνω από δέκα, αλλά μόνον τα τέσσερα εισήχθησαν για νοσηλεία και οι υπόλοιποι έμειναν με συγγενείς τους με οδηγίες για την ανάρρωσή τους. Από τους τέσσερις νοσηλευομένους, οι δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Στον Άγιο Νικόλαο η θερμοκρασία επί μια εβδομάδα παρέμενε στους 42 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ βγήκε το πόρισμα και για το θάνατο της άτυχης 29χρονης Γαλλίδας τουρίστριας που βρέθηκε νεκρή σε μονοπάτι στα Χανιά. Η αιτία ήταν θερμοπληξία. Η Βάιολετ Γκιγκανό έχασε το δρόμο της και χωρίς προσανατολισμό περιπλανήθηκε μέσα στη ζέστη. Βρέθηκαν άδεια όλα τα μπουκάλια νερού και τα αναψυκτικά που είχε μαζί της. Η σορός βρέθηκε κατά τραγική ειρωνεία σε απόσταση 10 λεπτών από εκεί που είχε παρκάρει το νοικιασμένο όχημά της, καθώς τελικά βρήκε μεν τον δρόμο της επιστροφής, αλλά δεν πρόλαβε να σωθεί….

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι