Νεκρός ανεσύρθη ο 20χρονος φοιτητής από τη φονική πολυκατοικία

Νεκρός ανεσύρθη ο 20χρονος φοιτητής από τη φονική πολυκατοικία

Νεκρός βρέθηκε ο φοιτητής Οικονομικών Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος που ήταν μεταξύ των 145 αγνοουμένων από την κατάρρευση δωδεκαώροφου κτιρίου σε προάστιο του Μαϊάμι στη Φλόριντα. Ο άτυχος νεαρός, με καταγωγή από την Ξάνθη, έμενε με τους γονείς και την αδελφή του στο Τέξας και σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ του Νάσβιλ. Είχε όμως επισκεφθεί για διακοπές έναν οικογενειακό φίλο στο μοιραίο κτήριο, καθώς το Μαϊάμι ειναι παράδεισος για όσους μένουν στα ηπειρωτικά της χώρας.

Ο παππούς του και συνονόματος του Ανδρέας, με καταγωγή από την Μάνδρα της Ξάνθης, επιβεβαίωσε προχτές ότι ο εγγονός του ήταν ανάμεσα στους αγνοουμένους. «Ο γιος μου, ο Κώστας, μου το έκρυβε μέχρι σήμερα επειδή επρόκειτο την Δευτέρα να κάνω μια εγχείρηση. Σήμερα μου είπε όμως την αλήθεια. Ο εγγονός μου πήγε στο Μαϊάμι για διακοπές. Ήταν καλεσμένος στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου. Το παιδί είναι αριστούχος φοιτητής με υποτροφία και απίστευτος αθλητής, τέλειος χαρακτήρας», είπε ο παππούς του. Επιτόπου βρέθηκαν από την πρώτη μέρα και οι γονείς του άτυχου νέου με την αδελφή του, χωρίς όμως, όπως είπαν στα ενημερωτικά μέσα, να έχουν ελπίδες ότι θα ξαναδούν τον Ανδρέα ζωντανό.

Αγνοείται και ο οικογενειακός φίλος, καθώς έχουν ανευρεθεί μόνον 18 από τους ενοίκους που διέμεναν εκεί. Η κατάρρευση σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα στη 01:30 τη νύχτα και έπιασε τις περισσότερες οικογένειες στον ύπνο. Το κτίσμα είχε κριθεί ακατάλληλο, αλλά έπαιρνε παράταση ζωής και τώρα κινούνται ποινικές διαδικασίες τόσο για την εταιρεία στην οποία ανήκει αλλά και για τον επιθεωρητή που το είχε κρίνει ασφαλές το 2018 –μία πτέρυγα του κτιρίου παραμένει “όρθια” και έχει εκκενωθεί. Κατωτέρω οι νεκροί που βρέθηκαν χτες (δυο παιδάκια, 10 και 4 ετών αντίστοιχα, μια 43χρονη και ο φοιτητής).

 

Έκθεση του 2018 έδειχνε μεγάλη δομική ζημιά κάτω από την πισίνα του κτιρίου και φθορά του σκυροδέματος στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του 12ώροφου κτιρίου. Κανονικά επιβάλλετο να αρχίσει ένα ευρύ πρόγραμμα επισκευών, όμως αυτό είχε αναβληθεί για φέτος. Αν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν νέους θύλακες με οξυγόνο στα συντρίμμια, οι ελπίδες να βρεθούν επιζήσαντες είναι πια ελάχιστες. Οι εργασίες αναζήτησης επιζώντων προχωρούν αργά,επειδή είναι πολύ ασταθές το έδαφος ενώ πέφτουν και δομικά στοιχεία από το υπόλοιπα κτίσμα που μένει όρθιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι