Ντράγκι: Ξαναρχίζουμε το ΑstraZeneca – Θα δούμε τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους γιατρούς

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πριν από λίγο ανακοινωσε ότι από αύριο, σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, θα ξαναρχίσει κανονικά η χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca, καθώς «η ιταλική κυβέρνηση κάνει δεκτή με ικανοποίηση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων».

«Προτεραιότητα της ιταλικής κυβέρνησης παραμένει να μπορέσουν να γίνουν όσα περισσότερα εμβόλια γίνεται, μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα», είπε. Παράλληλα, στην Ιταλία παραμένει ανοικτό το θέμα με τους γιατρούς και νοσηλευτές που αρνούνται να υποβληθούν σε εμβολιασμό, κάτι που πάντως παρατηρείται διεθνώς.

Σήμερα, ο Στέφανο Μπονατσίνι, περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια (που έχει πρωτεύουσα την Μπολόνια) δήλωσε ότι «όποιος αρνείται να εμβολιαστεί, δεν γίνεται να μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στα νοσοκομεία της χώρας». Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, μετά από την μετάδοση της είδησης ότι νοσοκόμα η οποία αρνήθηκε να εμβολιαστεί, φέρεται να μολύνθηκε με τον ιό και να κόλλησε σειρά ασθενών, στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο της Γένοβας. Κάποιοι σύμβουλοί του, πρότειναν στον Ντράγκι να ορίσει «ασυμβίβαστο με το επάγγελμα του γιατρού και του νοσοκόμου την άρνηση εμβολιασμού», κάτι που όμως είναι αντισυνταγματικό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι