«Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έτυχε προνομιακής μεταχείρισης»

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος δεν είχε, και δε δέχθηκε, προνομιακή μεταχείριση για τη θεραπεία του από κορονοϊό, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, σχετικά με την είδηση ότι του χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα (η θεραπεία της Regeneron ή “του Τραμπ”).

«Στον Αρχιεπίσκοπο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορονοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών», είπε ο ίδιος. Και προσέθεσε ότι πρόκειται δια ψευδείς ειδήσεις και ότι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει “εξειδικευμένης” ή “προνομιακής” μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του.

Και η διευθύντρια  ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

«Δεν υπήρχε κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο»,  δήλωσε σήμερα η διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έλαβε ειδικό φάρμακο για τον κορονοϊό από τις ΗΠΑ.

«Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει», πρόσθεσε η ίδια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι