O Aρειος Πάγος απέρριψε αίτημα βιαστή 13χρονης να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα 58χρονου προπονητή του στίβου που βίασε κατ’ εξακολούθηση 13χρονη αθλήτρια λέγοντάς της ότι «αυτό το κάνουν όλοι οι προπονητές με τις αθλήτριές τους» και απειλώντας την να την αφανίσει επαγγελματικά.

Ο 58χρονος, καθηγητής Σωματικής Αγωγής σε γυμνάσιο, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είχε παντρευτεί αθλήτρια που προπονούσε και εν συνεχεία απέκτησε μαζί της τέσσερα παιδιά. Η 13χρονη ενεγράφη το 2001 σε αθλητική ένωση ως αθλήτρια δρόμου των 600, 800 και 1.500 μέτρων, λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες (πανελλήνιους κ.λπ.) με σημαντικές διακρίσεις και ο καταδικασθείς είχε αναλάβει την εκγύμνασή της.

Ο 58χρονος κατηγορήθηκε για το αδίκημα του βιασμού κατʼ εξακολούθηση (παρά φύσιν) 13χρονης ανήλικης αθλήτριας του στίβου μέσα στα αποδυτήρια. Η υπόθεση εκδικάστηκε με τον Άρειο Πάγο να επικυρώνει την ποινή κάθειρξης 8 ετών που επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Το κορίτσι έκπληκτο διαπίστωσε μετά την εγγραφή του ότι θα προπονείτο μόνο της. Όταν ρώτησε τον προπονητή της, της απάντησε: «Μια χαρά είμαστε οι δυο μας». Μετά την προπόνηση, η 13χρονη πήγε στα αποδυτήρια να αλλάξει και εκεί την βίασε παρά φύσιν παρά τις φωνές και τα κλάματά της.

Στη συνέχεια, ενώ η ανήλικη έκλαιγε, την προειδοποίησε να μη μιλήσει σε κανέναν για το τι έγινε, απειλώντας την ότι, ακόμα και αν μιλούσε, επειδή αυτόν «τον γνωρίζει όλη η Ελλάδα», δεν θα πίστευαν τα λεγόμενά της, «ενώ θα ντρόπιαζε και τους γονείς της». Επισης της είπε ότι  «αν μιλούσε, κανείς πλέον προπονητής δεν θα την αναλάμβανε και το ταλέντο της θα πήγαινε χαμένο». Την επομένη στο σχολείο όπου τον ειχε γυμναστή στην τάξη της, ο προπονητής της είπε ότι  «ήταν φυσιολογικό αυτό και το κάνουν όλοι οι προπονητές με τις αθλήτριές τους, γιατι αυτό βοηθάει τον προπονητή να πλησιάσει τον αθλητή και μετά από αυτό η συνεργασία είναι καλύτερη». Της είπε μάλιστα και ότι την αγαπάει.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή, αλλά αποφυλακισθηκε πολύ γρήγορα επικαλούμενος λόγους υγείας. Όταν έγινε το Εφετείο με μεγάλη καθυστέρηση, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλακή. Από τις Φυλακές της Τρίπολης διαβίβασε στον Άρειο Πάγο αίτημα, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για αποπλάνηση ανηλίκου και όχι για βιασμό και ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Όλα τα αιτήματά του απορρίφθηκαν  γατί -όπως αναφέρει στο σκεπτικό του ο Άρειος Πάγος- ο κατάδικος όταν βγήκε από τη φυλακή το 2014 καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό αλλοδαπών, οι ενέργειές του εν γένει δεν συνάδουν στην προσωπικότητα καθηγητή και οικογενειάρχη, συναθλήτριες της 13χρονης ανέφεραν ότι τις παρενοχλούσε κι εκείνες σεξουαλικά, δημοσιογράφος κατέθεσε ότι αφού η ανήλικη γνωστοποίησε το γεγονός, δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από πρώην αθλήτριες που είπαν ότι και οι ίδιες είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, αλλά δεν ήθελαν επώνυμα να το γνωστοποιήσουν καθώς είχαν δημιουργήσει οικογένειες και δεν ήθελαν να εκτεθούν».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι