Ο ΟΣΕ δίνει υλικό για να ενισχυθεί ο φράχτης στα σύνορα

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Πλέγματα σιδηροτροχιών και μεταλλικούς στρωτήρες παραχωρεί ο ΟΣΕ στον Στρατό για να ενισχυθεί ο φράχτης που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και της αστυνομίας που, από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών στέκεται και ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ).

Η «μάχη» του στρατού και της αστυνομίας δίνεται και στη διατήρηση του φράχτη που έχει μήκος περίπου 12 χλμ, αλλά και σε άλλα σημεία όπου τοποθετήθηκαν συρματοπλέγματα, καθώς, καθημερινά, οι μετανάστες, ακόμα και με τη βοήθεια των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων, που τους δίνουν κόφτες, προσπαθούν να τρυπήσουν ή να γκρεμίσουν σημεία του φράχτη.

Έτσι, ο ΟΣΕ παραχωρεί στον Στρατό δεκάδες πλέγματα σιδηροτροχιών και μεταλλικών στρωτήρων (σ.σ. χρησιμοποιούνται στη δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής), προκειμένου να τοποθετηθούν στον φράχτη, ενισχύοντας περισσότερο την αντοχή του.

«Ως δημόσιος οργανισμός βοηθάμε συνολικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της χώρας. Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας και καθήκον μας. Δεν μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι ευαίσθητα θέματα, αλλά στηρίζουμε και ενισχύουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της κυβέρνησης, της χώρας, του λαού. Στεκόμαστε στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στελέχη του ΟΣΕ στον Έβρο, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο του Στρατού, ενώ στη διάθεση του βρίσκονται και μηχανήματα του ΟΣΕ.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι