Ο παπάς για τις 37 δηλητηριάσεις στο πανηγύρι: Έφαγα κι εγώ προβατίνα και δεν έπαθα τίποτα

Σοκαριστικό τροχαίο στον Μαραθώνα: Σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ, με έναν νεκρό και δύο τραυματίες

Ο ιερέας του χωριού της Ηλείας στο οποίο υπέστησαν μαζική τροφική δηλητηρίαση δεκάδες χωριανοί, ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία τους, αλλά τόνισε ότι δεν φταίει ούτε εκείνος ούτε η παπαδιά. «Δεν ξέρω τι φταίει, κάτι έγινε, αλλά τόσοι έφαγαν προβατίνα, κι εγώ, και δεν πάθαμε κάτι», είπε. Τόνισε πάντως ότι του χρόνου θα είναι όλα τυποποιημένα.

Υπενθυμίζεται ότι 37 άτομα χρειάσθηκαν βραχεία νοσηλεία και φαρμακευτική αγωγή όταν παρουσίασαν πονόκοιλο, εμετούς και διάρροιες μετά την κατανάλωση τροφίμων σε πανηγύρι στο χωριό Βάρδα στην Ηλεία (κοντά στη Μανωλάδα). Αργότερα οι περισσότεροι είπαν ότι έπρεπε να έφταιγε η προβατίνα που έφαγαν, παρότι στο τραπέζι υπήρχαν και σαλάτες και πολλά γλυκά.

Ο ιερέας στενοχωρήθηκε, γιατί χρόνια τώρα την προβατίνα την ετοιμάζει η παπαδιά. Είπε σε συνέντευξή του τα εξής: «Η παπαδιά μαγειρεύει βραστή προβατίνα επί δέκα χρόνια, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής την εμπιστεύονται λόγω των εξαιρετικών μαγειρικών ικανοτήτων της. Ποτέ δεν είχε γίνει κάτι. Υπήρχαν αρνιά, η προβατίνα η βραστή, φράουλες, γλυκά, τόσα και τόσα γλυκά. Κάτι έγινε, το τι, κανείς δεν ξέρει. Άλλοι λένε ότι ήταν το βραστό. Κάθε χρόνο το μαγειρεύει η παπαδιά. Το ξαφρίζει, το πλένει, το βράζει. Χωρίς να ευθύνομαι, ζητάω συγγνώμη. Του χρόνου θα είναι όλα τυποποιημένα. Και όσοι θέλουν ας φάνε…» δήλωσε μιλώντας στον Alpha. Όπως είπε, ήταν ένα τεράστιο τραπέζι 60 μέτρα και κανείς δεν ξέρει “ποιος έκανε ό,τι έκανε”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι