Ο Τζόνσον για τις συλλήψεις γυναικών σε αγρυπνία για θύμα δολοφονίας

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε νωρίτερα σήμερα την εμπιστοσύνη του προς την επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου, η οποία επικρίθηκε επειδή διέκοψε βίαια μια αγρύπνια που γινόταν για θύμα δολοφονίας από αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, ένας 48χρονος, πιθανόν ψυχασθενής αστυνομικός, κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 33χρονη Σάρα Έβεραρντ και στη μνήμη της διοργανώθηκε ολονυχτία,την οποία όμως οι αρχές απαγόρευσαν λόγω κορονοϊού και έγιναν συλλήψεις όσων συμμετείχαν.

Τα πλάνα που δείχνουν νεαρές γυναίκες να ακινητοποιούνται και να τους φορούν χειροπέδες αστυνομικοί το Σάββατο το βράδυ, κατά τη διάρκεια της ολονυχτίας, προκάλεσαν αντιδράσεις. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κόβεντρι, ο Μπόρις Τζόνσον ρωτήθηκε εάν συνεχίζει να εμπιστεύεται στην αρχηγό της Σκότλαντ Γιαρντ Κρεσίνα Ντικ. «Ναι», απάντησε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας πως η αστυνομία κάνει «πολύ πολύ δύσκολη δουλειά». Και πρόσθεσε:

«Είναι σαφές ότι οι σκηνές που παρακολουθήσαμε ήταν πολύ ανησυχητικές και ειναι σωστό που ξεκίνησε έρευνα του επικεφαλής επιθεωρητή των δυνάμεων της αστυνομίας με επίκεντρο την επέμβαση των δυνάμεων επιβολής του νόμου εκείνο το βράδυ. Η χώρα παραμένει σοκαρισμένη και πονάει για όσα συνέβησαν στη Σάρα Έβεραρντ και εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε απαντήσεις», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο κρατούμενος ως ύποπτος για το φόνο είναι εν ενεργεία αστυνομικός και πρώην στρατιωτικός που ενώ είχε κατά το παρελθόν προβληματίσει πολλές φορές την υπηρεσία του, εντούτοις παρέμενε ενεργός και οπλοφορούσε. Ο βρετανικός Τύπος αναφέρει ότι η Σκότλαντ Γιάρντ βρίσκεται σε αμηχανία, καθώς ο 48χρονος είχε προσληφθεί παρότι υπήρχαν ήδη εις βάρος του καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Για μεγάλο διάστημα το 2020 είχε πάρει αναρρωτικές άδειες και «έδειχνε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά», ενώ στις 28 Φεβρουαρίου καταγγέλλεται ότι γδύθηκε μέσα σε ένα εστιατόριο στο Νότιο Λονδίνο. Καμία από αυτές τις καταγγελίες δεν αξιολογήθηκε σωστά  και συνέχιζε να φέρει όπλο τοποθετημένος στην φύλαξη πολιτικών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι