Ο Βέμπερ σώζει τη γερμανική τιμή! Όχι άλλα όπλα στην Τουρκία του Ερντογάν

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Με τίτλο «Ο επικεφαλής του ΕΛΚ Weber ζητά: Όχι άλλα όπλα για τον Eρντογάν!», η ε/φ Bild σημειώνει πως σύμφωνα με τον Mάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο “το παιχνιδάκι των προκλήσεων του Προέδρου Eρντογάν πρέπει να λάβει τέλος”. Όπως αναφέρεται, ο Βέμπερ ζητεί μια αυστηρότερη μεταχείριση της Τουρκίας από μέρους της ΕΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας δεν θα πρέπει πλέον να αποκλείουν την πιθανότητα παγώματος ήδη συμφωνημένων παραδόσεων όπλων».

Ο Βέμπερ ανησυχεί και για το ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφήνεια σχετικά με το αν η Πολωνία και η Ουγγαρία θα υποχωρήσουν από το βέτο τους στον προϋπολογισμό της ΕΕ. Οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών ελπίζουν ότι χάρη στο βέτο θα καταφέρουν να αποτρέψουν το να αποτελεί η συμμόρφωση με τα ελάχιστα πρότυπα για το Κράτος Δικαίου και τη διαφθορά, προϋπόθεση στο μέλλον για τη λήψη δισεκατομμυρίων Ευρώ από την ΕΕ, αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο.

«Η έκκληση μου προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων είναι: Αντιδικήστε για τα μεγάλα ζητήματα αλλά βρείτε μια συμφωνία. Η ΕΕ θα πρέπει να είναι σε θέση να ενεργεί και δεν είναι δυνατόν να περιμένει πάντοτε αυτούς που ασκούν βέτο, για παράδειγμα σε σχέση με την παροχή βοήθειας δισεκατομμυρίων ευρώ για τον κορωνοϊό και τον μηχανισμό του Κράτους Δικαίου», προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΕΛΚ. «Διαφορετικά θα χάσουμε το μέλλον». Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει απόκλιση από το μηχανισμό του Κράτους Δικαίου, τόνισε.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι