Οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Τετάρτη 8/12/21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Μητσοτάκη-Πούτιν στη Μόσχα.
  • Στις 13 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με κεντρικό θέμα την παντελή έλλειψη ελέγχου στους προσερχομένους πιστούς εν όψει των εορτών.
  • Η Επιτροπή Ειδικών εισηγείται να μειωθεί στους τρεις μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης.
  • Επιστροφή στην τηλεργασία εξετάζει η Βρετανία λόγω της Όμικρον – Τα πρώτα δεδομένα ηπιότητας στη Νότιο Αφρική ίσως δεν επαρκούν λόγω της ιδιαιτερότητας του πληθυσμού της (είναι νεανικός) – Η Pfizer προειδοποιεί ότι ίσως οι δύο δόσεις δεν επαρκούν, αλλά δεν αναιρεί ότι εξακολουθούν να προστατεύουν από βαριά νόσο.
  • Πολιτική κόντρα για τις “ΜΕΘ για VIP“.  Ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε τις καταγγελίες fake news όμως δεν διέψευσε ότι υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ ούτε αναφέρθηκε στην κατ΄εξαίρεση μεταφορά μητροπολίτη σε ΜΕΘ.
  • 46χρονη μάνα και 18χρονη κόρη αλληλοκατηγορούνται για το φόνο 49χρονου ταξιτζή, συζύγου της πρώτης και πατέρα της δεύτερης. Η κόρη αρχικά έλεγε ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε και γι΄αυτό τον σκότωσε (πέρσι τον Οκτώβριο), ενώ τώρα λέει ότι δέχτηκε να πει ψέματα επειδή την έπεισε η μητέρα της να πάρει επάνω της το φόνο με το επιχείρημα «είσαι μικρή και θα τη βγάλεις καθαρή».

Διεθνή

  • To Facebook βάζει απαγορευτικό σε περιεχόμενο για τον στρατό της Μιανμάρ, μετά από μήνυση προσφύγων Ροχίνγκια που ζητούν από το κοινωνικό δίκτυο αποζημίωση 150 εκατ. δολάρια καθώς “διευκόλυνε αναρτήσεις μίσους εναντίον τους”.
  • Τέλος εποχής για Μέρκελ. Από σήμερα καγκελάριος ο Σολτς.
  • Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο στην Ινδία. Επέβαινε ο αρχηγός των Ένοπλων Δυνάμεων που δεν είναι ακόμη γνωστό αν είναι μεταξύ των νεκρών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι