Οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Κυριακή 5/12/21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις σημαντικότερες πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που συνέβησαν ή γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Τα στοιχεία του τελευταίου 24ώρου: 79 θάνατοι, 3.526 νέα κρούσματα, άλμα στους διασωληνωμένους που έφθασαν τους 715, ενώ έγιναν 428 εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Από τους διασωληνωμένους το 20,3% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Έχει αυξηθεί από 12% που ήταν τον Οκτώβριο και το ποσοστό των θανάτων σε εμβολιασμένους πολίτες, αλλά δεν υπάρχει συνολική εικόνα.
  • Εξαπλώνεται η Όμικρον. Στην Δανία, τα κρούσματά της από 18 προχθές, έγιναν 181. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (ECDC) ανέφερε χθες 80 κρούσματα σε όλη την ΕΕ και σήμερα το πρωί 182, οπότε αυτά έγιναν αυτομάτως 363. Και στο Ισραήλ από 5 έγιναν 11, ενώ κρούσματα καταγράφονται και σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ, χωρίς να είναι σαφές αν πρόκειται για νέες λοιμώξεις ή για παλαιότερες που διαπιστώνονται από επανέλεγχο τεστ του τελευταίου μήνα.
  • Από αύριο 6 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 12 του μήνα θα διανέμεται δωρεάν από ένα self test σε κάθε ενήλικα με ΑΜΚΑ για να γίνει προληπτικά πριν από το ρεβεγιόν και τις οικογενειακές συνευρέσεις. Η διαδικασία θα επαναληφθεί κατά το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022.
  • ΕΔΕ και προανάκριση για τα αίτια θανάτου της 14χρονης που κατέληξε από κορονοϊό στο νοσοκομείο της Λαμίας μέσα σε λίγες ώρες.
  • Ζωντανά μετέδωσε η ΕΡΤ την πολυαρχιερατική λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής όπου προεξήρχε ο Πάπας και συλλειτούργησαν Επίσκοποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σχεδόν όλος ο κλήρος της Καθολικής Εκκλησίας στη χώρα μας.
  • Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί για τις 12:00  και για τις 18.00 στα Προπύλαια. Ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο” θα κλείσει στις 10:30 π.μ.
  • Παρατάθηκε μέχρι τις 20:00 η ψηφοφορία στο ΚΙΝΑΛ. Περίπου στις 21:30 αναμένονται τα πρώτα επίσημα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.
  • Βρέθηκαν οστά ανθρώπινου σκελετού σε υπόγειο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη. Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, με πιθανότερο ότι τα απόθεσε εκεί μετά την εκταφή συγγενούς του ένας κάτοικος της πολυκατοικίας.
  • Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν από τον αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκού. Χούλιγκαν έσπασαν μάρμαρα.

Διεθνή

  • Διαδήλωση 8.000 ατόμων κατά των εμβολίων στις Βρυξέλλες. Το απόγευμα σημειώθηκαν επεισόδια.
  • Σκόπια: Στη νέα κυβέρνηση το αλβανικό κόμμα “Εναλλακτική” παίρνει τρία υπουργεία και τρία υφυπουργεία, παρότι έχει μόνον 4 βουλευτές –όμως τόσοι έλειπαν για το σχηματισμό κυβέρνησης. «Στόχος να αντιμετωπισθεί η πανδημία και το πρόβλημα με τη Βουλγαρία», είπε ο Ζόραν Ζάεφ που θα παραιτηθεί σε λίγες εβδομάδες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι