Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Δευτέρα 21-2-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα που έλαβαν χώρα ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:00.

  • Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία και, ουσιαστικά, έπειτα από την απόφαση του Πούτιν να αναγνωρίσει τις δύο ρωσόφωνες αποσχισθείσες δημοκρατίες στο Ντονμπάς – Ο πρωθυπουργός ανέβαλε και προγραμματισμένη live συνέντευξή του, λόγω των ανωτέρω εξελίξεων.
  • Τρεις νεκρές κόρες σε δυόμισι χρόνια: Αδιασταύρωτες πληροφορίες σε μέσα του διαδικτύου αναφέρονται σε τοξικά αέρια που φέρεται να εισέπνευσε το τρίτο παιδί της οικογένειας, όμως ιατροδικαστές διαψεύδουν ότι υπάρχει τέτοιο εύρημα.
  • ΕΟΔΥ: 88 θάνατοι και 18.094 νέα κρούσματα χωρίς τα μαθητικά. Από τους 460 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι οι 121 (26.3%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι – Οι εισαγωγές νέων ασθενών είναι 301 (κατά 8.51% λιγότερες από χθες) – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία όπου θα γίνονται δωρεάν τεστ αύριο Τρίτη.
  • Ένας νεκρός και δύο βαριά τραυματίες σε εργατικό ατύχημα – Μάρμαρα καταπλάκωσαν δύο εργάτες μέσα σε κοντέινερ σε μαρμαράδικο της Ζακύνθου.
  • Ο Γιώργος Κύρτσος θέλει να παραμείνει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μετά την διαγραφή του από τη ΝΔ και έστειλε επιστολή στον Βέμπερ.
  • “Όχι” από Σκρέκα στο πάγωμα των τιμολογίων της ΔΕΗ.
  • Πόλεμος κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για απ’ ευθείας αναθέσεις.
  • Κριτική από την αντιπολίτευση για τα αυστηρά μέτρα για την οπαδική βία
  • Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της «για τον αυξανόμενο αριθμό των επαναπροωθήσεων που λαμβάνουν χώρα στα σύνορα διάφορων ευρωπαϊκών χωρών, με αρκετά από αυτά να έχουν οδηγήσει σε τραγικές απώλειες ανθρώπινων ζωών» – Μηταράκης: «Είναι βαθύτατα ανησυχητικό το γεγονός ότι η τουρκική προπαγάνδα και οι ψευδείς ειδήσεις για την παράνομη μετανάστευση λαμβάνονται τόσο συχνά και εσφαλμένα ως γεγονός».

Διεθνή

  • Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι «η Ρωσία αναγνωρίζει άμεσα τις αποσχισθείσες ρωσόφωνες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στο Ντονμπάς τονίζοντας ότι έπρεπε να το είχε κάνει από καιρό, ότι η Δύση δεν ακούει και εκβιάζει με κυρώσεις, απλώνοντας το οπλοστάσιό της στα σύνορα της ρωσικής ομοσπονδίας και ότι οι βιαιότητες στις δύο δημοκρατίες θα έχουν πλέον συνέπειες» –  Η Ρωσική Ομοσπονδία υπέγραψε μετά το διάγγελμα συμμαχική συμφωνία με τις δύο δημοκρατίες – Η ΕΕ μέσω του Μπορέλ διαμηνύει ότι η αναγνώριση θα επιφέρει κυρώσεις – Ο πρόεδρος της Ουκρανίας συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας
  • Η Βρετανία καταργεί την υποχρεωτική καραντίνα ακόμα και για όσους ειναι θετικοί στον κορονοϊό.
  • Ισπανία και Δανία διαφωνούν με την απόφαση της ΕΕ να βάλει “πράσινη ταμπέλα” στο φυσικό αέριο και στην πυρηνική ενέργεια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι