Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Δευτέρα 7-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Απομακρύνθηκαν από την Οδησσό 34 Έλληνες, μεταξύ των οποίων και 25 ναυτικοί.
  • ΣΥΡΙΖΑ: Θετική εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν – Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι «ο πρόεδρος θα θέσει όλα τα ζητήματα στον Μητσοτάκη».
  • Η έλλειψη σιταριού λόγω του πολέμου, θα αυξήσει πάνω από 10% άμεσα την τιμή του ψωμιού, όπου το καρβέλι των 350-400 γραμμαρίων ήδη πωλείται 0,80 ευρώ.
  • Μόνον 8.639 κρούσματα, αλλά έγιναν ελάχιστα τεστ λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας. Καταγράφηκαν 51 θάνατοι. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 370 ασθενείς (6 λιγότεροι από χθες) και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ήταν το τελευταίο 24ωρο 255 (21 λιγότερες από χθες) – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία για δωρεάν τεστ, για αύριο 8 Μαρτίου.

Διεθνή

  • Έληξε ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα και χαρακτηρίζονται “μικρά” τα θετικά βήματα που έγιναν και αφορούν μόνον στην απομάκρυνση αμάχων – Πούτιν προς Σαρλ Μισέλ για διαδρόμους απομάκρυνσης αμάχων: «Η ΕΕ να πιέσει το Κίεβο για ανθρωπισμό» – Σαρλ Μισέλ: «Θα εξετάσουμε το αίτημα ένταξης της Ουκρανίας (στην ΕΕ) άμεσα» – «Η αποστολή ξένων όπλων στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε παγκόσμια κατάρρευση», δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
  • Ο Όλαφ Σολτς απέκλεισε να συμπεριληφθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας το ενεργειακό: «Ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ευρώπης δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διασφαλιστεί με κανέναν άλλον τρόπο», είπε – Και η Βουλγαρία έκανε ανάλογη δήλωση.
  • Μεγάλη φωτιά σε ουρανοξύστη στο Λονδίνο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι