Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Πέμπτη 16-12-21)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς οι παρακάτω αναφέρονται σε γεγονότα της ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας που σημειώθηκαν ή έγιναν γνωστά μετά τις 14:00:

  • Δεκαεπτά έγιναν τα κρούσματα της Όμικρον στην Ελλάδα και τα 11 δεν έχουν ιστορικό επαφής με ταξιδιώτη, άρα η μετάλλαξη κυκλοφορεί πλέον στον πληθυσμό. Το πρώτο ήταν στα Χανιά, τα επόμενα δύο στην Αθήνα, τα μεθεπόμενα εννέα στο Λασίθι, δύο στο Ηράκλειο και τρία στη Λακωνία.
  • Το υπουργείο Υγείας θεωρεί βέβαιη την περαιτέρω διασπορά και ζητεί να εμβολιασθούν όλοι με τρίτη δόση και να γίνονται τεστ πριν από τις οικογενειακές συνευρέσεις. Πλέον, μόνον με PCR test θα εισέρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό, ακόμα και εμβολιασμένοι
  • ΕΟΔΥ: 96 νεκροί, 4.696 κρούσματα (από 305.000 τεστ), 692 διασωληνωμένοι, 398 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία (12% περισσότερες από χθες, αλλά λιγότερες από το μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν 439).
  • Δύο νέα φάρμακα ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για τον κορονοϊό: το μονοκλωνικό αντίσωμα της Glaxo (είναι η τρίτη εταιρεία που εγκρίνεται παρόμοιο σκεύασμά της) και ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες ανοσοκατασταλτικό που χορηγείται για την αρθρίτιδα.
  • Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά την φράση “δολοφονήσατε κόσμο” στη Βουλή για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης είχε ήδη πει «δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής, μέσα στην οργή και το θυμό του, καθώς έχει χάσει φίλους του».
  • Νέα παράνομη ΝAVTEX από την Τουρκία, στην κυπριακή ΑΟΖ.
  • Ενοχλήθηκε η Τουρκία από την καταδίκη σε πενταετή φυλάκιση για κατασκοπεία δύο μουσουλμάνων στη Ρόδο και το ΥΠΕΞ απάντησε ότι «η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η προσπάθεια, ένα θέμα εσωτερικής έννομης τάξης, να αναχθεί σε διεθνές ζήτημα»,
  • Παρουσιάσθηκε η τροπίδα της πρώτης φρεγάτας Belh@rra, στο ναυπηγείο της κατασκευάστριας εταιρείας στη Γαλλίας και είναι το πρώτο βήμα για την κατασκευή της –αναμένεται να παραδοθεί το 2024 στην Ελλάδα.
  • 3.500 σφαίρες βρέθηκαν χθες σπαρμένες στη λεωφόρο Κηφισού. Είχαν πέσει από συσκευασίες που μετέφερε έμπορος όπλων και πυρομαχικών, για τον οποίο σχηματίσθηκε δικογραφία. Είπε ότι δεν είχε αντιληφθεί το πρόβλημα και για αυτό άργησε να δηλώσει την απώλεια.
  • Συνελήφθη και πάλι ο Μένιος Φουρθιώτης. Πρώην συνεργάτης του τον μήνυσε για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και συκοφαντική δυσφήμιση. Ο συνεργάτης του έδωσε κατάθεση για υπόθεση του Φουρθιώτη και ο τελευταίος την ανήρτησε στην ιστοσελίδα του. Επιπλέον, ο υπόδικος σχεδίαζε να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη, παρότι αυτό το απαγορεύουν οι περιοριστικοί όροι της πρόσφατης αποφυλάκισής του.
  • Βροχές, καταιγίδες και χιόνια φέρνει το Σαββατοκύριακο το νέο κύμα κακοκαιρίας που προβλέπει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η ΕΜΥ. Θα επηρεαστούν κατά σειρά τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και της Στερεάς και, εν συνεχεία η ανατολική Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες και η βόρεια Κρήτη.
  • Πνευμονικό οίδημα και όχι εγκεφαλικό αντιμετωπίζει ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, που νοσηλεύεται στο “Υγεία” –διακομίσθηκε εκεί χθες, από το Κρανίδι. Έχει κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου.
  • Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι διερευνά καταγγελία πρώην εργαζόμενης για bullying.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι