Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Σάββατο 30-4-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα και εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

  • Εάν ένα Ελληνόπουλο χρειαστεί μεταμόσχευση ήπατος λόγω οξείας ηπατίτιδας, θα μεταμοσχευθεί στη Ρώμη ή στο Παλέρμο.
  • Αντιδράσεις της τουρκικής πρεσβείας στην τοποθέτηση του απερχόμενου Αμερικανού πρέσβη, αλλά και στην μη συμμετοχή της Τουρκίας στην άσκηση στον Άραξο – Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την ασφάλεια στην Αθήνα – Τι πραγματικά σημαίνει “ενεργοποίηση αεράμυνας στο Αιγαίο” – Ποια τουρκικά όπλα ζήτησε και έλαβε η Ουκρανία – Αυξήθηκαν οι εξαγωγές σιτηρών της Ρωσίας μέσω Τουρκίας.
  • Η Ελλάδα παρέλαβε 130 τεθωρακισμένα οχήματα M1117 από τις ΗΠΑ
  • Η ΔΕΗ διαψεύδει τις καταγγελίες για προκλητικά μπόνους και μαζική αγορά μετοχών της εταιρείας, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται καταγγέλλοντας ότι «466.238 μετοχές έχουν πάρει τα golden boys στη ΔΕΗ και ο Μητσοτάκης την έχει κάνει κουμπαρά για τα στελέχη της» – Τι γίνεται με τις ομαδικές αγωγές για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.
  • Κορονοϊός: Αύξηση στις νοσηλείες, καθώς εισήχθησαν 205 ασθενείς ενώ το προηγούμενο 24ωρο, 180. Τα νέα κρούσματα ήταν 6.497 και οι θάνατοι 35. Διασωληνωμένοι παραμένουν 239 ασθενείς – Μόνο σε 9 σημεία θα κάνει σε όλη την Ελλάδα δειγματοληψίες ο ΕΟΔΥ αύριο – Εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας.
  • Στην Αλεξανδρούπολη στις 3 Μαΐου ο Σαρλ Μισέλ για τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου αερίου.

Διεθνή

  • Καταστράφηκε από βομβαρδισμό το αεροδρόμιο της Οδησσού, λένε οι Ουκρανοί –  Ισοπεδωμένο το εργοστάσιο Αζοφστάλ, όπου παραμένουν στις στοές εγκλωβισμένοι στρατιώτες – Μακρόν μετά από επικοινωνία με Ζελένσκι: «Θα ενισχύσουμε την αποστολή όπλων στην Ουκρανία» –  Ρωσική εκπομπή είχε βίντεο με προσομοίωση πυρηνικού χτυπήματος σε ευρωπαϊκές πόλεις και ανάφερε πόσα δευτερόλεπτα θα πάρει για να εξαφανιστεί μια πρωτεύουσα.
  • Αποχωρεί η Ρωσία από τον Διεθνή Διαστημικό Οργανισμό λόγω των κυρώσεων και μελετάται η συνεργασία της με την Κίνα – Bloomberg: Πως ο χρυσός του Σουδάν έφτασε στα χέρια μιας ρωσικής εταιρείας που βρίσκεται υπό κυρώσεις –  Αυξήθηκαν οι εξαγωγές σιτηρών της Ρωσίας μέσω Τουρκίας.
  • Ερντογάν για ήττα Λεπέν: «Η εξάλειψη και η ήττα εξτρεμιστικών απόψεων στις γαλλικές εκλογές είναι, νομίζω, μια νίκη, γιατί όλα όσα υποφέρουμε και προκαλούνται από τον εξτρεμισμό».
  • Πρώτο το ακροδεξιό “Αδέλφια της Ιταλίας” σε δημοσκοπήσεις για τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν στις 12 Ιουνίου.
  • Πέθανε σήμερα σε ηλικία 54 ετών ο Ιταλός μάνατζερ, Μίνο Ραϊόλα. Ο ίδιος πριν από μια εβδομάδα είχε αντιδράσει στη φήμη ότι πέθανε, γράφοντας ότι «με έχουν πεθάνει 4 φορές μέχρι στιγμής».
  • Κίνα: Δεκάδες εγκλωβισμένοι από κατάρρευση πολυόροφου κτηρίου
  • Παραιτήθηκε λέγοντας ότι «ήταν μια στιγμή τρέλας» ο 65χρονος βρετανός βουλευτής που παρακολουθούσε πορνό εν ώρα συνεδρίασης και τον πήραν είδηση συνάδελφοί του. Ήταν αγρότης προτού αναμιχθεί στα κοινά και από το 2010 εκλεγόταν με τους Συντηρητικούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι