Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τετάρτη 16-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται μόνον γεγονότα που έγιναν γνωστά μετά τις 14:30.

  • O πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα στηριχθεί περίπου το 30% των Ελλήνων για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, αλλά δεν υπεισήλθε στον τρόπο, στα ποσά και στο ποιοι θα τα δικαιούνται – Εν γένει είπε ότι κάποια από αυτά θα αφορούν οικογένειες με εισόδημα μικρότερο των 30.000 ευρώ που σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουν έκπτωση 0,15-0,20 ευρώ ανά λίτρο – Επίδομα ακρίβειας (π.χ. για τα τρόφιμα) θα δοθεί μόνον σε όσους έχουν το ελάχιστο εισόδημα – Κριτική από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ που χαρακτηρίζουν τα μέτρα από ψίχουλα έως ανεπαρκή – Οι αυτοκινητιστικές προειδοποιούν για σοβαρό πρόβλημα σε μεταφορές και μετακινήσεις (φορτηγά, ΚΤΕΛ και ταξί)
  • Συζήτησαν για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και για τη μείωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας στις Βρυξέλλες.
  • Παραπέμπονται μετά από 15 χρόνια σε δίκη 13 άτομα, 9 στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, ένας δημοσιογράφος, ένας επιχειρηματίας και ένας μητροπολίτης για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία όσον αφορά στη διαχείριση κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την περίοδο 2007-2009. Τέθηκαν στο αρχείο δικογραφίες για άλλα αδικήματα.
  • 35.000 τα κρούσματα στους μαθητές την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοινωσε ο ΕΟΔΥ με στοιχεία μέχρι και τις 6 Μαρτίου – Καταγράφηκαν 33 θάνατοι ασθενών  και 23.748 νέα κρούσματα, με τη θετικότητα να ανεβαίνει πάλι στο 7,5%. Οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ήταν 345 (49 περισσότερες από χθες) και οι διασωληνωμένοι είναι 354 (τέσσερις λιγότεροι από χθες).

Διεθνή

  • Ισχυρότατος σεισμός στην Ιαπωνία, στα ανοιχτά της περιφέρειας της Φουκουσίμα όπου είχαν σκοτωθεί ή πνιγεί από το τσουνάμι περίπου 20.000 άνθρωποι το 2011, πάλι Μάρτιο μήνα.
  • Πούτιν: «Η Δύση εξωθεί την Ουκρανία σε αιματοχυσία και πληρώνει όλος ο πλανήτης τις φιλοδοξίες των Δυτικών, που επεδίωκαν να χρησιμοποιήσουν την χώρα αυτή εναντίον της Ρωσίας. Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρις ότου εξασφαλιστεί η Ρωσική Ομοσπονδία» – Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι «είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός» και διέψευσε δημοσίευμα των Finanacial Times σύμφωνα με το οποίο έχουν ήδη συμφωνηθεί 15 σημεία –  Οι Ουκρανοί θέλουν εγγυήτριες δυνάμεις για να μην ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και η Ρωσία το αρνείται, αν δεν λυθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στους ρωσόφωνους της Ουκρανίας (Ντονμπάς), αλλά δεν τακτοποιηθεί οριστικά και το θέμα της Κριμαίας, όπως και των περιοχών που ήδη κατέλαβε (Χερσώνα, Μελιτόπολη κ.α.)
  • Ο Ζελένσκι ζήτησε από τις ΗΠΑ και πάλι να κλείσει ο εναέριος της Ουκρανίας, κάτι που οι Δυτικοί αποκλείουν, γιατί θα συνεπάγεται πλέον πανευρωπαϊκη σύρραξη, και ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις και σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της Ρωσίας «που αντικειμενικά στηρίζουν την εισβολή».
  • Ενοχλήθηκε ο Μακρόν με την πρωτοβουλία των πρωθυπουργών Τσεχίας, Σλοβενίας και Πολωνίας να επισκεφθούν το Κίεβο, θεωρώντας ότι έτσι αποδυναμώνουν την κοινή στάση και πολιτική που πρέπει να τηρεί η ΕΕ με στόχο την αποκλιμάκωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι