Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τετάρτη 19-1-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Οι ειδήσεις κατωτέρω αναφέρονται σε γεγονότα που έγιναν γνωστά μετά το μεσημέρι. Για τις πρωινές σημερινές ειδήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

  • Ανακοινώθηκε ότι παρατείνονται τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα μέχρι νεοτέρας, όπως έκρινε ομόφωνα η Επιτροπή των Ειδικών, καθώς ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Δέλτα, των νοσηλειών, αλλά και των εισαγωγών στις ΜΕΘ δεν μπορούν να υποστηρίξουν καμία χαλάρωση. Η κυβέρνηση επιδίωκε να επανέλθει η μουσική στην εστίαση και να αυξηθούν οι θεατές στα γήπεδα.
  • Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 88 θάνατοι. Τα σημερινά κρούσματα (από 350.000 τεστ) είναι 20.107 χωρίς τα μαθητικά. Τα τελευταία είναι περίπου 5.000 την ημέρα, καθώς ανακοινώθηκε σήμερα ότι την παρελθούσα εβδομάδα έφθασαν τα 36.300. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 683 ασθενείς οι 126 εκ των οποίων, πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 553 (16% περισσότεροι από χθες)
  • Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία στα οποία θα γίνονται δωρεάν τεστ αύριο, Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου.
  • Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται στην άφιξη των Rafale αλλά και στην «ενίσχυση των συμμαχιών της Ελλάδας με τη Γαλλία και με τις ΗΠΑ, οι οποίες αυξάνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Αλεξανδρούπολη, από όπου υπάρχει η δυνατότητα από ξηράς μετάβασης σε χώρες όπως η Ουκρανία» – Ο Μακρόν ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος των δαπανών».
  • Γεωργιανός με νυχτερινά κέντρα στο Χολαργό είχε διοργανώσει το κορονοπάρτι στην υπόγεια αποθήκη στο Μετς, που η αστυνομία υποστηρίζει ότι έψαχνε όλη νύχτα το περασμένο Σαββατόβραδο να την εντοπίσει και δεν την έβρισκε. Σήμερα του θυροκολλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ, αλλά υπολογίζεται ότι εκείνη τη βραδιά πρέπει να έβγαλε πάνω από 200.000-300.000 ευρώ και μάλιστα αφορολόγητα!
  • Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος, επειδή φέρεται να προσπάθησε με επιτιμητικό τρόπο να αλλάξει γνώμη στην 24χρονη που κατήγγειλε βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου. Για την παρέμβασή του διατάχθηκε και εισαγγελική έρευνα. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ουδέποτε συναντήθηκε με την 24χρονη και ότι «η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη».
  • Εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής του κόμματος απ΄ευθείας από τα μέλη προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.
  • Προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου έλαβε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που ζήτησε σήμερα από την ανακρίτρια χρόνο για να ενημερωθεί επί της πολυσέλιδης δικογραφίας. Ο συνήγορός του δήλωσε ότι η “ΝΔ βιάζει και κακοποιεί την αλήθεια. Έξω από τα ανακριτικά γραφεία ήταν δεκάδες άτομα που τον χειροκρότησαν καθώς και πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκατηγορούμενοί του είναι άλλοι δύο δημοσιογράφοι.

Διεθνή

  • Η Rosatom σχεδιάζει να αρχίσει την σκυροδέτηση στην μονάδα 4 του υπό κατασκευή πυρηνικού σταθμού Ακούγιου στην Τουρκία εντός του 2022.
  • Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, ο οποίος ερευνάται για χρήματα που έλαβε από ιδιώτες, προκειμένου να δώσει σε αυτούς την διαχείριση τριών κρατικών νοσοκομείων. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πληρώθηκε για συμβουλευτικές υπηρεσίες του όταν πλέον δεν ήταν πρωθυπουργός.
  • Σπίτι στη Βενετία αναγκάσθηκε να νοικιάσει ο Τζον Μάλκοβιτες, που δεν έγινε δεκτός σε ξενοδοχείο, επειδή είχε λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του. Μετέβη στη Βενετία για ένα τριήμερο γυρισμάτων της νέας του ταινίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι