Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τετάρτη 23-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω αναφέρονται γεγονότα ή εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Πανδημία: Από 1ης Απριλίου στα σχολεία θα γίνεται μονον ένα self test την εβδομάδα και επιτρέπεται πληρότητα 100% στα γήπεδα. Για τις μάσκες και την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού μέχρι το φθινόπωρο, η Επιτροπή των Ειδικών θα συζητήσει την επόμενη εβδομάδα – 53 θάνατοι, 23.106  νέα κρούσματα, 338 διασωληνωμένοι – Έγιναν 434 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, δηλ. 30% περισσότερες από χθες – Μπορείτε να δείτε εδώ τα σημεία για δωρεάν τεστ, για αύριο Πέμπτη.
  • Από αύριο ισχύουν μέτρα της Τροχαίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις παρελάσεις.
  • Δεν θα επιτρέψουμε κερδοσκοπία, είπε ο υπουργός Αφροτικης Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφερόμενος στην απόφαση να καταγράψουν οι εταιρείες τα αποθέματά τους σε βασικά αγαθά.
  • Άρθρο στο Politico εκτιμά ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί λανθασμένη την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπασε μια μακρά παράδοση της χώρας να μην αναμιγνύεται σε πόλεμο άλλων χωρών.
  • Νέα δημοσκόπηση δείχνει έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών και μεγάλη έγνοια για την ακρίβεια και τον κίνδυνο πολέμου.

Διεθνή

  • Ανησυχίες με την όξυνση στις σχέσεις Δύσης-Ρωσίας – Στην αυριανή Σύνοδο της ΕΕ με την παρουσία Μπάιντεν θα συζητηθεί και το νέο πρόβλημα που ανακύπτει, καθώς η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι “μη φιλικές χώρες” θα πρέπει να πληρώσουν το φυσικό τους αέριο σε ρούβλια – Νέες απειλές των ΗΠΑ για την Κίνα αν προβεί σε εξαγωγές ημιαγωγών προς τη Ρωσία, με το σκεφτικό ότι οι ημιαγωγοί στηρίχθηκαν σε αμερικανική τεχνολογία.
  • Παραιτήθηκε οικονομικός σύμβουλος του Πούτιν – Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι ισχυροί επιχειρηματίες σχεδιάζουν να ανατρέψουν τον Πούτιν.
  • Αμερικανός καταζητούμενος για την εισβολή στο Καπιτώλιο, έλαβε πολιτικό άσυλο στη Λευκορωσία.
  • Πέθανε η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ
  • Η βρετανική κυβέρνηση ζητεί από το YouTube να κατεβάσει το βίντεο με την φάρσα στον υπουργό Άμυνας από δύο Ρώσους φαρσέρ που του ζήτησαν όπλα παριστάνοντας τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας.
  • Χλώριο ήταν τελικά το αέριο που διέρρευσε στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου και προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε πολίτες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι