Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Τρίτη 1-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω γίνεται αναφορά μόνον σε γεγονότα που έλαβαν χώρα ή γνωστοποιήθηκαν μετά τις 14:00.

  • Καταδίκη της Ρωσίας αλλά με επιμέρους διαφωνίες στην ελληνική Βουλή – Αντιπολεμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Υπουργικό συμβούλιο αύριο με πρώτο θέμα το Ουκρανικό και τις επιπτώσεις του στην Ελλάδα, για τον ΕΝΦΙΑ, για τους ευάλωτους οφειλέτες, την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – ΚΙΝΑΛ: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, αλλά και οι Έλληνες ήταν πάντα στην πλευρά της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου και απέναντι σε όσους το παραβιάζουν εις βάρος των λαών» – Η ρωσική πρεσβεία ανήρτησε την ανακοίνωση της Λίνας Μενδώνη για την ακύρωση της παράστασης των μπαλέτων Μπολσόι με το σχόλιο «άλλη μια κίνηση ακριβώς στο βηματισμό της αντιρωσικής πολιτικής της Δύσης»
  • Στο σκοτάδι η Μαριούπολη από νέους βομβαρδισμούς που άρχισαν στις 5:30 μ.μ. – Μάλλον αύριο θα απομακρυνθούν Έλληνες πολίτες και ίσως ομογενείς.
  • Έχει παράπονα ο Ερντογάν: «Εκτιμούμε πραγματικά τις προσπάθειες για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Απλώς λέω σε αυτά τα μέλη της ΕΕ, γιατί ακόμη φοβάστε να εντάξετε την Τουρκία; Δείξτε και για την Τουρκία την ευαισθησία που επιδεικνύετε στην Ουκρανία. Θα φέρετε την Τουρκία στην ημερήσια διάταξη, όταν κάποιος της κηρύξει τον πόλεμο και της επιτεθεί; Γιατί δεν δίνετε και σε εμάς εξοπλισμό και πυρομαχικά;»
  • Αύξηση κρουσμάτων καθώς αυξήθηκαν και τα τεστ μετά το Σαββατοκύριακο –  52 θάνατοι, 17.176 κρούσματα χωρίς τα μαθητικά, 299 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία (20 περισσότερες από χτες) και 408 διασωληνωμένοι ασθενείς – Σύνολο θανάτων 25.914 – Τα σημεία για δωρεάν τεστ, για αύριο, μπορείτε να τα δείτε εδώ
  • Συγκεντρώσεις αύριο από εργαζομένους σε επισιτισμό και τουρισμό, καθώς διαβλέπεται νέα κρίση από την ακρίβεια αλλά και τις ακυρώσεις ρωσικών κρατήσεων.
  • Κατόπιν αναίρεσης που ασκήθηκε από έναν εκ των τριών καταδίκων επαναλήφθηκε η δίκη τους στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την ανθρωποκτονία φιλάθλου που οι δράστες τον χτύπησαν μέχρι θανάτου σε αγώνα του Εθνικού Πειραιά με τον Ηρόδοτο το 2014. Καταδικάσθηκαν πρωτόδικα μόνον τρεις από τους επτά προσαχθέντες. Οι τρεις κρίθηκαν πάλι ομόφωνα όλοι ένοχοι, όμως έτσι κι αλλιώς έχουν εκτίσει σχεδόν το σύνολο της ποινής τους (6 και 7 έτη)
  • Χρυσό μετάλλιο για την Άννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Καΐρου.

Διεθνή

  • Ο ρωσικός στρατός μπήκε στη Χερσώνα – Τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία κατά την 6η ημέρα του πολέμου – Ζελένσκι: Η Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς για να αρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες – Η Ουκρανία ζήτησε να αγοράσει περισσότερα Bayraktar  (τουρκικά drones).
  • Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών -μελών του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν εκτάκτως την Παρασκευή στις Βρυξέλλες – Κίνα: «Λυπόμαστε βαθύτατα για τη σύγκρουση που ξέσπασε ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία και για τα δεινά που υφίστανται οι άμαχοι. Οι δύο χώρες να βρουν έναν τρόπο να επιλύσουν το πρόβλημα μέσω της διαπραγμάτευσης».
  • Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως το Ecofin για το Ουκρανικό – Κήρυξε πτώχευση μία από τις εταιρείες που είχε τη διαχείριση του αγωγού NordStream2 και είχε έδρα στην Γενεύη – Στο μικροσκόπιο των Moody’s 16 ρωσικές τράπεζες – Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει τη μεταφορά ξένου συναλλάγματος από τη χώρα στο εξωτερικό, άνω των 10.000 δολαρίων από τις 2 Μαρτίου.
  • Ενισχυμένος βγαίνει ο Μακρόν από τις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες εκλογές, κάτι που αποδίδεται στη διαμεσολαβητική του προσπάθεια μεταξυ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι