Ολυμπιακοί Αγώνες: Απέλυσαν προπονήτρια επειδή κατασκόπευε αντιπάλους με drone

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απέλυσαν προπονήτρια επειδή κατασκόπευε αντιπάλους με drone

Ο Καναδάς απομάκρυνε την προπονήτρια της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του, όταν μαθεύτηκε ότι κατασκόπευε με drone την τεχνική των αντιπάλων της.

Η ανακοίνωση της Καναδικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία ήρθε ώρες αφότου ο Καναδάς ξεκίνησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, επισκίασε την έναρξη του γυναικείου τουρνουά ποδοσφαίρου.

Η Μπεβ Πρίστμαν, όπως φέρεται να διαπίστωσε άλλος προπονητής, την περασμένη Δευτέρα χειριζόταν ένα drone πάνω από το χώρο όπου προπονείτο η γυναικεία ομάδα της Νέας Ζηλανδίας.

Η Πρίστμαν τέθηκε σε αναστολή για το υπόλοιπο των Ολυμπιακών Αγώνων και μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το συμβάν, όπως δήλωσε η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, ήρθαν στην αντίληψή μας πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με χρήση drone εναντίον αντιπάλων, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Καναδά, Κέβιν Μπλου. «Υπό το φως αυτών των νέων αποκαλύψεων, η Ομοσπονδία αποφάσισε να παύσει την προπονήτρια της Εθνικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, Μπεβ Πρίστμαν, για το υπόλοιπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας».

Της γυναικείας ομάδας θα ηγηθεί για το υπόλοιπο της διοργάνωσης ο βοηθός προπονητής, Άντι Σπενς.

Η χρήση drone ήρθε στο φως όταν η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας κατήγγειλε απόπειρα κατασκοπείας στη διάρκεια της προπόνησης της Δευτέρας, στο Σεντ Ετιέν. Οι Νεοζηλανδοί το ανέφεραν στην αστυνομία, η οποία «συνέλαβε τον χειριστή, μέλος του προσωπικού της καναδικής ομάδας», χωρίς να αναφέρει ονόματα.

Την Τετάρτη, η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΚ) δήλωσε ότι έχει πληροφορίες και για δεύτερο περιστατικό με drone στην προπόνηση της Νέας Ζηλανδίας, λίγες μέρες νωρίτερα από το προαναφερόμενο. Ανακοίνωσε ότι «το ποδοσφαιρικό προσωπικό της Ομοσπονδίας θα υποβληθεί σε υποχρεωτική εκπαίδευση δεοντολογίας» και ζήτησε συγγνώμη από τις παίκτριες της Νέας Ζηλανδίας και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, λέγοντας ότι ως επιτροπή του Καναδά «σοκαρίστηκαν και απογοητεύθηκαν». Η FIFA επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η πειθαρχική επιτροπή της ξεκίνησε διαδικασίες εναντίον της Ομοσπονδίας του Καναδά και των υπεύθυνων για το περιστατικό. Συμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται οι Πρίστμαν, Μαντέρ και Λομπάρντι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι