Ολοκληρώνεται το τριήμερο των εορτασμών στη Θεσσαλονίκη – Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα και σε άλλους δήμους

Ολοκληρώνεται το τριήμερο των εορτασμών στη Θεσσαλονίκη – Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα και σε άλλους δήμους

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώνονται σήμερα 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της επετείου απελευθέρωσης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η στρατιωτική παρέλαση, που μεταδίδεται από την ΕΤ3. πραγματοποιείται στις 11:00 στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Όπως και της πολιτικής – πολιτειακής ηγεσίας και των στρατιωτικών αρχών. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Παρών και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Την παρέλαση παρακολουθεί και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Βασίλης Πάλμας.

Προηγήθηκαν παρελάσεις σχολείων, συλλόγων και φορέων, ενώ στη συνέχεια στρατιωτικών τμημάτων, σωμάτων ασφαλείας και η μηχανοκίνητη παρέλαση αρμάτων. Παράλληλα γίνονται αεροπορικές επιδείξεις και σχηματισμοί μαχητικών αεροσκαφών. Ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου θα πετάξει το F16 της Ομάδας Επιδείξεων «Ζευς», σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στην παρέλαση θα χρησιμοποιηθεί ένα αεροσκάφος τύπου F-16C Block 52+.

Στην Αθήνα το κέντρο έχει κλείσει από τις 09:00 το πρωί λόγω της μαθητικής παρέλασης, εν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έγιναν και στον Πειραιά και σε πολλούς δήμους των Αττικής, λόγω των αντίστοιχων μαθητικών παρελάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx