Οργή Ισραήλ για αξιωματούχο του ΟΗΕ που χαρακτήρισε την Χαμάς πολιτικό κινημα

Οργή Ισραήλ για αξιωματούχο του ΟΗΕ που χαρακτήρισε την Χαμάς πολιτικό κινημα

Την οργισμένη αντίδραση Ισραηλινών πολιτικών προκάλεσε αναφορά του επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, του Μάρτιν Γκρίφιθς, ο οποίος είπε σε συνέντευξή του ότι η Χαμάς «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά πολιτικό κίνημα».

«Ντροπή του», έγραψε στο Χ (πρώην twitter) ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών  Ίσραελ Κατς, με την ανάρτησή του να συνοδεύεται από στιγμιότυπο της συνέντευξης Γκρίφιθς στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

Ο Γκρίφιθς, επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, που κατέχει τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, είπε στο Sky News «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση για εμάς φυσικά, όπως γνωρίζετε. Είναι ένα πολιτικό κίνημα».

Μίλησε για την πολυετή εμπειρία του στην Καμπότζη και τη Συρία και περιέγραψε την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας ως τη χειρότερη που έχει δει. «Ο λόγος που είπα ότι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι η χειρότερη, ήταν επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να δραπετεύσουν. Είναι αποκλεισμένοι», είπε.

Ερωτηθείς για το σχέδιο του Ισραήλ να εξαλείψει τη Χαμάς, ο Γκρίφιθς τόνισε ότι θα είναι «πολύ δύσκολο να εξαλείψει αυτές τις οργανώσεις χωρίς μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων που να λαμβάνει υπ΄όψιν τις απαιτήσεις τους».

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν τόνισε στο X: «Η στάση του ΟΗΕ υπέρ της Χαμάς αποκαλύπτεται επιτέλους σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Ο ΟΗΕ είναι ένας οργανισμός που δικαιολογεί τον τρόμο, προωθεί τη Χαμάς, κατηγορεί τα θύματα, που έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και ο Γκρίφιθς είναι συνεργάτης τρομοκρατών». Η Χαμάς χαρακτηρίσθηκε τρομοκρατική οργάνωση αρχικά από τις ΗΠΑ και εν συνεχεία από την ΕΕ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι