Όταν αγριεύουν τα κορίτσια και βάζουν μπράβους”να καθαρίσουν”

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Το φθινόπωρο είχαν καταλήξει στην εισαγγελέα ανηλίκων μερικές κοπέλες που έδειραν συμμαθήτριά τους, χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Χτες μια 15χρονη έβαλε τέσσερις “μπρατσωμένους να ξυλοκοπήσουν την 16χρονη φίλη της, μέρα μεσημέρι στην Ερμού.

Η υπόθεση με τις ανήλικες μαθήτριες ερευνάται από την αστυνομία. Η 15χρονη φέρεται να πλήρωσε τέσσερις «μπράβους» για να ξυλοκοπήσουν τη φίλη της (ή αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει η 16χρονη)  και η αστυνομία ερευνά τόσο τη σχέση των δύο μαθητριών, όσο και το προφίλ των ανδρών που έδειραν στην Ερμού τη 16χρονη. Διερευνάται επίσης και τι ρόλο έπαιζαν οι δύο φίλοι της 16χρονης, που την συνόδευαν και έφαγαν κι αυτοί πολύ ξύλο -διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο και είναι ηλικίας 17 και 27 ετών αντίστοιχα. Ο ένας από αυτούς, ο 17χρτονος, είναι κοινός φίλος των δύο κοριτσιών. Οι δράστες διέφυγαν κλέβοντας κινητά  τηλέφωνα των θυμάτων τους.

Το θύμα στην κατάθεσή του δεν εξηγεί τους λόγους που της επιτέθηκε η 15χρονη και οι “μπράβοι”, όμως κατά το παρελθόν είχε συμβεί άλλο ένα βίαιο περιστατικό. Η 16χρονη,που έχει χάσει τους γονείς της πρόσφατα, ζούσε με τα τρία αδέλφια της που τα “μεγάλα” είχαν και την επιμέλεια των ανήλικων ορφανών. Ομως πρόσφατα η μικρή αποφάσισε να συζήσει με ένα αγόρι της συντροφιάς της. Τα αδέλφια της δεν είπαν τίποτα που να διαφωτίζει τα αίτια του περιστατικού, παρά μόνον ότι “οι παρέες της αδελφής μας, είναι επιλογή της”.

Αρχικά η υπόθεση αντιμετωπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ως ληστεία, ωστόσο στη συνέχεια ενεπλάκησαν εξειδικευμένες υπηρεσίες της αστυνομίας, όπως η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και η Ασφάλεια, που ερευνά διάφορες πτυχές της υπόθεσης. Κατά μια εκδοχή πίσω από την υπόθεση κρύβεται ένας έντονος ανταγωνισμός, αλλά δεν είναι σαφές σε τι ακριβώς αφορά. Πάντως λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου, και ενώ η 16χρονη μαθήτρια βρισκόταν στον πεζόδρομο της Ερμού μαζί με δυο φίλους της, εμφανίστηκε  η 15χρονη με την οποία ίσως είχαν ραντεβού. Αφού την κοίταξε στα μάτια, φέρεται να έδωσε εντολή σε τέσσερις νέους που στέκονταν πίσω της να επιτεθούν στην 16χρονη.

Αυτοί όρμησαν πάνω της και άρχισαν να την χτυπούν ενώ το θύμα είπε ότι προσπάθησαν και να την πνίξουν. Από τον ξυλοδαρμό δεν γλίτωσαν οι δύο φίλοι της μαθήτριας καθώς διακομίσθηκαν και οι τρεις στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» για τις πρώτες βοήθειες. Στην κατάθεση που έδωσε η 16χρονη είπε ότι γνώριζε την 15χρονη αλλά δεν πήγαινε πουθενά το μυαλό της για τον λόγο που έβαλε να της επιτεθούν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι