Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: «Ο αγώνας των ακριτών συνεχίζεται»

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: «Ο αγώνας των ακριτών συνεχίζεται»

Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε σήμερα δελτίο τύπου για την απόφαση της κυβέρνησης να μην αναβαθμιστεί η χωρητικότητα του ΚΥΤ στον Έβρο. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

«Το άδειασμα της κυβέρνησης προς τον κ. Μηταράκη μέσα σε μία πρόταση: “Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην αυξηθεί και να μην αναβαθμιστεί η χωρητικότητα του ΚΥΤ στον Έβρο κατόπιν εκτενούς διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και φυσικά με τα συναρμόδια Υπουργεία.” Αυτά στην γλώσσα της διπλωματίας. Διότι ο Υπουργός, χωρίς αμφιβολία, προσποιούταν τον διάλογο με την τοπική κοινωνία.

Από την Χίο τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε παραδεχθεί ότι θα δημιουργήσει δομή μεταναστών στον Έβρο αντίστοιχη της Σάμου! Προχωρούσε σε τετελεσμένα, με προκηρύξεις για την κατασκευή της Υπερδομής στον Έβρο, προς τους ενδιαφερόμενους μεγαλοεργολάβους για έργα αξίας 30εκατ. ευρώ, με προθεσμία υποβολής μόλις δύο ημερών και μάλιστα παραμονές αλλαγής του έτους.

Τους κορόιδευε ότι δεν είναι επέκταση αλλά αναβάθμιση, ερχόταν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των όμορων οικοπέδων με το ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου ώστε να γίνει η επέκταση, πότε δίνοντάς τους πολύ υψηλό μίσθωμα και πότε απειλώντας τους με επίταξη! Έκανε δηλαδή ότι ήταν δυνατόν ώστε να ξεγελάσει τους Εβρίτες, μην δίνοντας σημασία στην αγωνία που εξέφραζαν όλοι, ότι αυτό που πάει να φτιάξει είναι αυτοκτονικό, όχι μόνο για τον Έβρο αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε έστω και στο “και πέντε” ότι τέτοιοι σχεδιασμοί δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από τις τοπικές κοινωνίες, διότι στερούνται στοιχειώδους λογικής και προφανώς ο κ. Μηταράκης με τον γνωστό τρόπο του άσκησης εξουσίας, την οδήγησε σε αδιέξοδο . Για αυτό έχει γίνει το κόκκινο πανί για τους ακρίτες.

Η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ χαιρετίζει τον παλικαρίσιο και ενωτικό αγώνα των Εβριτών, όπως και την απόφαση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πρώτη γραμμή των συνόρων. Αναμένουμε η θετική απόφαση του Έβρου, να εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα ακριτικά νησιά.

Για αυτούς που μέχρι στιγμής είχαν συνταχθεί με την αποδοχή των καταστροφικών πολιτικών, προτείνοντάς τις μάλιστα ως μοναδικές λύσεις, η σημερινή ημέρα αναδίπλωσης της κυβέρνησης και το “άδειασμα Μηταράκη”, μάλλον είναι ημέρα στεναχώριας! Η αντίσταση, η ενότητα, ο άδολος αγώνας που γίνεται από όλους τους ακρίτες δεν είναι δυνατόν να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν.

Ούτε είναι δυνατόν να απεμποληθεί έτσι εύκολα, η αγάπη για το τόπο και τα βιώματα που έχουν οι κάτοικοι των νησιώ,ν επειδή κάποιοι πήραν απόφαση ετσιθελικά να τα μετατρέψουν σε φυλακές της Ευρώπης, αγνοώντας εξοργιστικά – επιδεικτικά ακόμα και τους εθνικούς κινδύνους. Ο ΑΓΩΝΑΣ των ακριτών συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι