Πανηγυρίζουν οι αλβανόφωνοι στα Σκόπια

Πανηγυρίζουν οι αλβανόφωνοι στα Σκόπια

Ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι συνεχάρη τους πολίτες και την κυβέρνηση για την ψηφοφορία στο δημοψήφισμα, η οποία, όπως αναφέρει έγινε ειρηνικά, δημοκρατικά και χωρίς επεισόδια.

Οι πολίτες απέδειξαν ότι έχουν το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού των δημοκρατικά ανεπτυγμένων χωρών και ότι ανήκουν στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, δήλωσε ο Τζαφέρι, απευθύνοντας τα συγχαρητήριά του σε όλους τους θεσμούς της χώρας.  Πρόσθεσε επίσης ότι οι πολίτες με την ψηφοφορία τους έθεσαν τα θεμέλια της μελλοντικής «Μακεδονίας».

Σημαντική για όλους τους πολίτες, για τα θεσμικά όργανα και την δημοκρατία χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα, ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι.

«Σήμερα, επιδείξαμε τη δημοκρατία, μια διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Αυτή η διαδικασία σημαίνει πρόοδο για το κλείσιμο του θέματος με την Ελλάδα», είπε ο Αχμέτι και πρόσθεσε ότι «το Κοινοβούλιο πρέπει να λάβει αυτήν την σημαντική απόφαση για τη Συμφωνία με την Ελλάδα».

«Θα ψηφίσουμε. Λάβαμε την εντολή να εισέλθουμε στο ΝΑΤΟ, διότι δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση», δήλωσε ο ηγέτης του DUI, ενώ στην ερώτηση αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ο Αχμέτι είπε ότι η πΓΔΜ έχει πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι