Πάνοπλο το Παρίσι ενόψει των συγκεντρώσεων της Πρωτοχρονιάς -Έλεγχος σε όσους προσέρχονται

Πάνοπλο το Παρίσι ενόψει των συγκεντρώσεων της Πρωτοχρονιάς -Έλεγχος σε όσους προσέρχονται

Θα γίνεται έλεγχος σε όσους πάνε για Πρωτοχρονιά σε δημόσιες εκδηλώσεις

Περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και μέλη της χωροφυλακής, όπως και 5000 στρατιωτικοί, θα κινητοποιηθούν μεθαύριο, Κυριακή, για να αποτραπούν τυχόν επιθέσεις στην αλλαγή του χρόνου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν είπε ότι «σε ένα πλαίσιο πολύ αυξημένης τρομοκρατικής απειλής λόγω της σύρραξης στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, θα συμμετάσχουν στην  κινητοποίηση 73 ειδικές μονάδες, ελικόπτερα και drone»

Σε ορισμένα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου προβλέπονται μεγαλύτερες εκδηλώσεις σε σύγκριση με πέρυσι ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ θα απαγορεύονται.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στο Παρίσι θα ξεκινήσουν στις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθούν γύρω στις 00.30 τοπική ώρα (01.30 ώρα Ελλάδας), είπε ο αστυνομικός διευθυντής και σημείωσε ότι όσοι θέλουν να εισέλθουν στην περίμετρο των εκδηλώσεων ως θεατές θα υποβάλλονται.

Οι αρχές αναμένουν ότι θα προσέλθουν 700.000 έως ένα εκατομμύρια άνθρωποι στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και ότι θα βρίσκονται περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο θεατές συνολικά στη γαλλική πρωτεύουσα. Τεράστιες οθόνες θα εγκατασταθούν από την Πλατεία Κονκόρντ έως το Σανζ Ελιζέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι