Παππάς: Το Γενικό Λογιστήριο βρήκε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απόλυτα εφαρμόσιμες

Παππάς: Το Γενικό Λογιστήριο βρήκε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απόλυτα εφαρμόσιμες

«Είμαστε πρωταθλητές στον πληθωρισμό τροφίμων. Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, ο κ. Μητσοτάκης μεθόδευσε να επισπευσθεί η αξιολόγηση των προτάσεων που κάναμε για την ακρίβεια από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και έρχεται το ΓΛΚ και εκθέτει ανεπανόρθωτα το οικονομικό σας επιτελείο», τόνισε ο Νίκος Παππάς, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως σημείωσε, «πριν από ένα μήνα, οι κύριοι Θεοχάρης και Πετραλιάς είχαν δώσει στη δημοσιότητα, σε στυλ Σκέρτσου, αξιολογήσεις για τις προτάσεις μας. Τους διαψεύδει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Με βάση την έκθεση του ΓΛΚ, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια είναι απολύτως εφαρμόσιμες. Η ΝΔ είχε κοστολογήσει τα μέτρα που προτείναμε κατά ένα δισ. ευρώ υψηλότερα από το ΓΛΚ»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούσε σε 500 εκατ. ευρώ απόκλιση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των συντελεστών στον ΦΠΑ, 300 εκατ. ευρώ απόκλιση τη μείωση στους ειδικούς συντελεστές και 200 εκατ. ευρώ απόκλιση τη μείωση στον ΕΦΚ. Αυτό είναι ένα ηχηρό χαστούκι για την κυβέρνηση».

Εν συνεχεία είπε ότι «η έκθεση επίσης δείχνει ότι οι προτάσεις μας είναι απολύτως εφαρμόσιμες. Είμαστε ενώπιον μίας βαθιάς πολιτικής διαφωνίας με τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ. Δεν θέλετε να μειώσετε τους έμμεσους φόρους, δεν θέλετε να φορολογήσετε τα υπερκέρδη, που κάνετε ότι δεν βλέπετε, δεν θέλετε να αξιοποιήσετε τα υπερπλεονάσματα, που ανήλθαν σε 2,5 δισ. ευρώ για το 2022, σε 1,8 δισ. ευρώ για το 2023 και, με βάση τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, θα φτάσουν στα 660 εκατ. ευρώ για το 2024.

»Είστε απολύτως εκτεθειμένοι. Και κυρίως, ναυάγησε το σχέδιο Μητσοτάκη να παραλάβει την έκθεση του ΓΛΚ σήμερα για να την αξιοποιήσει, διαστρεβλώνοντάς την, αύριο», τόνισε καταληκτικά ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «να δικαιολογήσει αυτές τις σκανδαλώδεις αποκλίσεις».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι