ΠΑΣΟΚ για ελληνοτουρκικά: “Αναγκαίος ο ανοιχτός δίαυλος με τη Τουρκία”

ΠΑΣΟΚ για ελληνοτουρκικά: “Αναγκαίος ο ανοιχτός δίαυλος με τη Τουρκία”

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ μετά την ενημέρωση για τα ελληνοτουρκικά από τον υπουργό Εξωτερικών

Ο υπεύθυνος Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χάρη Δημακαρέα ενημερώθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη για το επικείμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε η ανάγκη ύπαρξης ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με την Τουρκία, καθώς και της διεξαγωγής διαλόγου με δεσμευτική ατζέντα και χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα με τον κ. Μάντζο ο διάλογος πρέπει να δομείται πάνω σε δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις: τον αμοιβαίο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την οριστική εγκατάλειψη της επιθετικής ρητορικής από την Άγκυρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, επέμεινε στην πάγια εθνική θέση ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να αφορά σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας ή σε αλυτρωτικές και αναθεωρητικές αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς. Επίσης, ζητήθηκε ενημέρωση για τα επόμενα βήματα του πολιτικού διαλόγου, της θετικής ατζέντας και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Στο περιθώριο της συνάντησης, συζητήθηκαν και λοιπά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, μεταξύ των οποίων το αίτημα της οριστικής επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα και η διεύρυνση της ΕΕ προς τα Δυτικά Βαλκάνια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι