Πενταμελής οικογένεια Ελβετών σκιέρ πέθανε από το κρύο στις Άλπεις

Πενταμελής οικογένεια Ελβετών σκιέρ πέθανε από το κρύο στις Άλπεις

Πέντε άτομα ηλικίας από 21 έως 58 ετών, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν νεκρά στις ελβετικές Άλπεις και αναζητείται έκτος συγγενής τους που δεν έχει βρεθεί ακόμη. Οι άτυχοι σκιέρ “έπεσαν” πάνω σε καταιγίδα και κυριολεκτικά πάγωσαν, καθώς τα σωστικά συνεργεία μπόρεσαν να φτάσουν κοντά τους μετά από 24 ώρες.

Οι σκιέρ προσπάθησαν να φτιάξουν μια σπηλιά από χιόνι για να προστατευθούν, αλλά δεν πρόλαβαν, καθώς το μεγάλο υψόμετρο και η παγωνιά, αλλά και o αποπροσανατολισμός και η ζαλάδα, έπαιξαν μοιραίο ρόλο.

Ο επικεφαλής διασώστης είπε: «Πάγωσαν μέχρι θανάτου στο μεγάλο υψόμετρο, αποπροσανατολισμένοι. Τα σώματά τους βρέθηκαν διασκορπισμένα στην περιοχή, γεγονός που υποδηλώνει ότι προτού χάσουν τις αισθήσεις τους, είχαν πανικοβληθεί ή χάσει τον προσανατολισμό τους».

Η ομάδα ξεκίνησε από το Ζερμάτ το πρωί του Σαββάτου με στόχο να φτάσει στην πόλη Αρόλα, κοντά στο βουνό Μάτερχορν. Παρά τις προγνώσεις για κακές καιρικές συνθήκες οι σκιέρ έκριναν ότι προλάβαιναν να καλύψουν τη διαδρομή, δυστυχώς όμως ισχυρή χιονοκαιταιγίδα τους απέκλεισε σε υψόμετρο 3.500 μέτρων.

Ένας από την εξαμελή συντροφιά έστειλε σήμα κινδύνου γύρω στις 17:00 του Σαββάτου, όμως δεν μπορούσε να σηκωθεί ελικόπτερο διάσωσης λόγω της σφοδρότητας της καταιγίδας. Οι διασώστες είπαν ότι τα σωστικά συνεργεία έκαναν τα πάντα για να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους σκιέρ, αλλά στάθηκε αδύνατον αυτό να γίνει εγκαίρως και γύρισαν πίσω, διότι διαφορετικά θα κινδύνευε πλέον η ζωή των διασωστών. Όπως είπε ο επικεφαλής τους,  έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι, έπεφτε βαρύ χιόνι, ήταν υψηλός ο κίνδυνος πρόκλησης  χιονοστιβάδας και η ορατότητα ήταν μηδέν. «Ολα αυτά σήμαιναν ότι οι διασώστες μπορεί να πέθαιναν μέσα σε μόλις δύο λεπτά», είπε ο επικεφαλής τους.

Την Κυριακή, μια ομάδα αποτελούμενη από δύο διασώστες, έναν γιατρό και έναν αξιωματικό της αστυνομίας, κατάφερε τελικά να αποβιβαστεί από ελικόπτερο σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με την αστυνομία. Μπόρεσε να φτάσει στους εγκλωβισμένους το βράδυ της Κυριακής και τους βρήκε όλους νεκρούς. Για τον έκτο που αγνοείται, οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός είναι ελάχιστες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι